Пълното име и титла на Принц Чарлз е Чарлз Филип

...
Пълното име и титла на Принц Чарлз е Чарлз Филип
Коментари Харесай

Принцът, когото не успяхме да обикнем: Чарлз на 71!

Пълното име и купа на Принц Чарлз е Чарлз Филип Артър Джордж Маунтбатън-Уиндзор, принц на Уелс.

Той е най-възрастният наследник на кралица Елизабет II и принца консорт Филип. Той е престолонаследник на Обединеното кралство и още десетина кралства от Общността на нациите, известна преди като Британската общественост. В случай че стане монарх, се чака да одобри името Чарлз III.

 принц Чарлз Getty

В продължение на 15 години Чарлз е женен за лейди Даяна, принцеса на Уелс. От брака им се раждат принцовете Уилям и Хари.

Бракът на Чарлз и Даяна приключва с бракоразвод през 1996 година, откакто и двамата обществено признават, че са си изневерявали.

Година по-късно лейди Даяна умира в автомобилна злополука в Париж дружно с приятеля си Доди ал Файед.

 На 29 юли 1981 година принцеса Даяна и принц Чарлз подписват брак, а мнозина афишират събитието за сватбата на века. През декември 1992 година височайшата двойка афишира обществено, че се развежда. Getty/Guliver

На 9 април 2005 година Чарлз се дами за Камила Паркър Боулс.

Тя придобива една от купите на престолонаследника и става херцогиня на Корнуол, само че не и Уелска принцеса.

В навечерието на рождения му ден излезе и книгата "Принц Чарлс: пристрастеностите и парадоксите на един необикновен живот " на Сали Бидъл Смит, стартирана на българския пазар от издателство "Еднорог ".

 принц чарлз камила Getty/Gulliver

Смъртта на Лейди Даяна - ликвидиране или трагичен случай? >>>

Книгата стартира със самотното му детство , наблюдава сложните му учебни години, ранните му влюбвания, интелектуалните му борби и предприемаческите му инициативи и споделя в детайли за трагичния му брак с Даяна , за дългогодишната му обич с Камила и връзките му с със синовете му – принцовете Уилям и Хари, със снаха му, херцогинята на Кеймбридж, както и с неговите внуци.

 принц Чарлз Getty

Кой в действителност е принц Чарлс – самотното, тъжно малко момче, младежът, търсещ смисъла на живота, наслаждаващият се на привилегиите си благородник... или може би човек, който светът напълно не познава? Как е понесъл болката от един трагичен брак, по какъв начин е отглеждал осиротелите си синове, по какъв начин след дълги премеждия на 60 години се дами за онази, която е обичал цялостен живот; битките му в отбрана на природата и екологичното равновесие, за предпазване на културно-историческото завещание на човечеството; обич и ревнивост, интриги и изневери – пристрастеностите, тайните и трепетите на един невероятен живот са показани с схващане и обективност в тази напълно човешка история.

 принц Чарлз Getty

Законите, които кралица Елизабет може да погази >>>

„ Завладяващо забавна биография... Хипнотизираща за феновете на кралското семейство “, споделят критиците на сп. "Пийпъл ".

Кралица Елизабет II през годините до всички президенти на Съединени американски щати >>>

 принц Чарлз Getty

Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР