Пълнолунието беше на 11,23 градуса по оста на знаците Дева

...
Пълнолунието беше на 11,23 градуса по оста на знаците Дева
Коментари Харесай

Пълнолунието в Дева - отрова или изцеление?

Пълнолунието беше на 11,23 градуса по оста на знаците Дева и Риби, в 02:51 часа тази нощ. Най-силно ще усетят въздействието му хора с планети в 10-12 градус в преносим кръст – Риби, Дева, Стрелец и Близнаци.

За мен това пълнолуние е като събуждане. Има връзка с миналото слънчево затъмнение от 15 февруари във Водолей. В което трябваше да помислим по какъв начин да преработим остарели хрумвания, които да проработят още веднъж. Пълнолунието в Дева е продължение – когато тези промени би трябвало да изкристализират, да се доближи до изясняване.

 пълнолуние Thinkstock

Много ми харесва тематиката за изясняването, когато против Луната има цяла навалица от субекти в Риби – Юнона, Слънце, Нептун, Меркурий, Венера и Хирон. И самата Луна в земен знак Дева е в съвпад с закрепената звезда Зосма. Това пълнолуние, въпреки и в земен знак Дева, е удавено от вода, знаци, заблуди, неясноти, фантазии, илюзии, отровни за нас привички. И в този въртоп от сензитивност, замисленост, наркотична взаимозависимост към зловредни за нас хора, връзки, привички, ние би трябвало да намерим сили и с трезвеност да открием своето лекуване – Луна в Дева. Мисията наподобява на пръв взор извънредно сложна, даже невъзможна. Но Вселената се е погрижила да имаме задоволително религия в божествената ръка, която ни поддържа.

Пълнолунието е време, в което страстите ни може да са в своя пик. Слънце и Луна са в съпротива, а това неизбежно отваря въпрос за дуалностите в нашия живот.

Дева е знак, който има отношение към нашите привички, здраве, работа. Пълнолунието в Дева ще ни насочва към промени и изясняване кои са тези привички, които не работят, не оказват помощ, не са здравословни за нас.

Слънце е подкрепено от доста планети в Риби, включително и шеф на знак Дева – Меркурий. Сега е времето да обърнем внимание на тези духовни практики, илюзии, фантазии, религия и очаквания, които считаме за изцелителни за нас. И дали действително имат толкоз плодороден резултат върху здравето ни, душeвността ни, даже върху егото ни.

С Луна в Дева дано приветстваме скорошното пробуждане на Земята и да потърсим по-здравословни корени, по-заземени решения първо за личен живот. А чак тогава да отдадем нужното на колектив. Ние сме част от колектив и като обособена клетка е нужно да излекуваме първо себе си.

 Луна пълнолуние Thinkstock

Сега е време да обърнем внимание на своите ежедневни привички. И да отстраним отровните такива.

Луната е в съпротива с Нептун и може да сме малко по-чувствителни. И елементарно да се заблуждаваме по отношение на тези зависимости, които считаме за изцелителни за нас. Нека страховете ни не са спънка, дано несигурността ни не води до заблуди.

Луната в съвпад с закрепената звезда Зосма може да ни направи с една концепция по-меланхолични. Нека депресията не е наш сателит, благи другари. Не поздравявам използването на алкохол, лекарства, опиати. Дори да имаме изкушения към същите. Астрологичната конюнктура подсказва за повече увлечение към всички способи за бягство от действителността. Но тъкмо в този момент е повече от належащо да се заземим. И в това мощно на видения, сънища, знаци време, да отсеем кои са същинските послания на Вселената. И кое е плод на нашите фантазии и илюзии.

Мили другари, пълнолунието в Дева е с огромен капацитет. Дали ще открием собствен лек, дали ще се самоотровим с илюзии – това е от голямо значение в този момент.

 Луна пълнолуние Thinkstock

Пълнолунието в Дева е в прецизен аспект с забавен метеорит – Карма. Астероид Карма се намира на 10,17 градуса в Стрелец и прави квадрати към светилата – Слънце и Луна.Астероид Карма е обвързван с нашите дейности и последствията от тях. Нищо не ни се случва без причина. Труден аспект на Карма към светилата е знак за предизвестие. Получен тао-квадрат с връх Карма изисква да намерим баланс сред предишните ни дейности и желанията ни за бъдещи резултати. Баланс на тематика заземеност, само че и мечтание. Заради съвпад на Луна с закрепената звезда Зосма, която може да ни направи прекралено егоистично ориентирани – баланс на здравословен нарцисизъм и себеотдаване в името на груповите потребности. Карма в Стрелец – нашето израстване, разкриване на личната философия за живота, разширение на кръгозора, усета ни за вселенските закони, които ни ръководят, всичко това е разследване на преценките ни тук и в този момент на тематика здравословни ли са нашите зависимости, привички, връзки.

 Луна пълнолуние Thinkstock

Светилата са в съразмерен аспект със Сатурн в Козирог. Макар и разходящ тригон на Луна със Сатурн, това ще помогне да структурираме вярно своите усети, видения, сънища. Да намерим здрава опора, с цел да синтезираме, подредим процесите първо в Душата си. А по-късно и на чисто битово и всекидневно равнище.

Луната е в квадрат и половина с Уран в Овен. Нека не демонстрираме несъразмерна екстравагантност и смелост, с цел да не предизвикаме разтърсвания, земетресения, колапси на прочувствено, психическо, физическо равнище. Апелирам към промени в навиците, които не са извънредно стресиращи за наш дух и тяло, за всекидневие и работа.

Меркурий като шеф на Луната в Дева върви към своя съвпад с Венера и Хирон в 28 градус на Риби. Едно значимо събитие, което ще ни помогне да се оправим с болките в връзките, любовта. За този троен съвпад към този момент споделих:

Този съвпад ще е доста забавен и поради присъединяване на Меркурий. Венера, Меркурий и Хирон в 28 градус на Риби. Много мощно състояние. Риби са свързани и с уединението, медитацията. А и съвпад е в последните градуси на знак. Когато след дълго кръжене към болките ни в любовта, полезностите, ще намерим и решението. Ще се роди тази концепция, ще синтезираме насъбран опит. Меркурий и Хирон също не е за подценяване като въздействие. За мен е като изцелителен мост, да осезаем послания, които идват оттатък, от невидимото, посредством усамотение, медитация. И те да оказват помощ за нашето излекуване на тематика обич, полезности.

Троен съвпад е в секстил със Седна в Телец. Което ще помогне да се освободим по-лесно от връзките, които мазохистично сме стискали, сме се вкопчвали от боязън да не бъдем отхвърлени или самотни.

Троен съвпад е в секстил и с Лилит в Козирог – „ същинската Лилит “. Много приятна „ връзка “ сред дамата романтичка/идеалистка – Венера в Риби, дамата, която държи на своите притежания – Седна в Телец, дамата, която е ориентирана към своите триумфи, упоритости, нужда от автономия – Лилит в Козирог. Венера е връх на тази настройка, в нея е ключ, даже напълно безусловно – Хирон.
 Защото всяка жена заслужава нещо прелестно алено Edna предлага Защото всяка жена заслужава нещо прелестно алено
По време на прецизен съвпад на Венера и Хирон, другата „ жена “ Луната е във Везни. В съпротива с Ерис и Уран, квадрат с Плутон. Този дух на компромис постоянно и всеки път изисква промяна и гражданска война.

Луната ще е в съвпад и с Хаумея – нов образ, ново раждане на женското – приемащото, компромисното. Много мощен интервал да си понаместим „ женските “ сили, които са толкоз значими за взаимоотношенията с другите.

Троен съвпад на Меркурий, Венера и Хирон е на 5 март – едно прелестно продължение на тематика излекуване, което е тематика на пълнолунието в Дева.

Full Moon Vibes Tonight.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР