"Пълно затваряне през уикендите" /в. "Сабах"/, "Вече сме вкъщи" /в.

...
"Пълно затваряне през уикендите" /в. "Сабах"/, "Вече сме вкъщи" /в.
Коментари Харесай

Пълен локдаун през уикендите и вечерен час в делниците в Турция

"Пълно затваряне през уикендите " /в. "Сабах "/, "Вече сме у дома " /в. "Йени шафак "/, "Пълна карантина в края на седмицата " /в. "Тюркийе "/, "/Ердоган/ Разшири рестриктивните мерки " / "Йени бирлик "/ - тези и други сходни заглавия поместват турските вестници през днешния ден във връзка стягането на ограниченията против разпространяването на ковид в Турция, предава Българска телеграфна агенция.
Според новите ограничавания през делничните дни ще бъде неразрешено излизането на открито в интервала сред 21 и 5 чaса, а през двата почивни дни в края на седмицата турците въобще няма да могат да напущат дома си сред 21 часа в петък и 5 часа в понеделник. Затворени ще са обекти като публични бани, сауни, масажни салони, плувни басейни и лунапаркове, заведенията за хранене ще обслужват единствено с храна за у дома. За влизане в моловете ще се изисква специфичен код. Възрастните над 65 години и под 20-годишните няма да могат да употребяват публичен превоз, а броят на хората, които ще бъдат допускани на площадите, ще бъде лимитиран, обобщава в. "Хюриет " ограниченията, които влизат в действие от през днешния ден.
В. "Сабах " разяснява, че отвън новите ограничавания остават браншове като производството, земеделието и горите, логистиката, доставките. Месарници, бакалии и магазини за плодове и зеленчуци ще могат да работят и през уикендите, в случай че дават доставки до дома. Преустановяват се занятията в детските градини и предучилищните занимални. Забраняват се и събиранията по домовете за разнообразни празненства или празнувания. Погребенията ще се правят в наличието на до 30 души. Ограничението важи и за гостите на сватбените тържества, изрежда още "Сабах ".
"Интензивните отделения са 100 на 100 цялостни ", написа в. "Сьозджу ", като цитира проф. Исмаил Джинел, ръководител на организацията за интензивни грижи. Джинел прикани хората да карат постепенно и деликатно, тъй като, както той означи, в случай че претърпят злополука, ще им се наложи да чакат до 10 часа, с цел да получат интензивна грижа.
"Министерството споделя, че потенциалът на интензивните отделения е напълнен на 71%. 70-75% напълнен потенциал значи 100 на 100 напълнен. Защото 20% би трябвало да останат празни за пациенти, които не са заболели от Коронавирус. Отделно от това имаме загуба на работна мощ поради случаи на COVID-19 измежду медицинския личен състав ", сподели още проф. Джинел.
"Съвзехме се в пандемията ", написа в. "Тюркийе " през днешния ден, цитирайки данните на Турския статистически институт за икономическия напредък през третото тримесечие на годината. Вестникът показва, че с регистриран напредък от 6.7 на годишна база в интервала юли-септември "Турция демонстрира по-добро показване даже от Китай /с напредък от 4.9% / и се намества на челна позиция в света ". Според изданието в страната сензитивно са нарастнали вложенията, производството и потреблението.
В. "Карар " написа, че растежът е бил подтикнат от огромно и на ниска цена кредитиране, само че икономистите предизвестяват, че това не може да продължи дълго. По думите им са нужни политики, които да разрешат структурните проблеми.
Министърът на финансите и държавната хазна Лютфи Елван разяснява на собствен ред, че държавното управление не подценява вероятните опасности и си слага за цел да продължи интервала на напредък в границите на политики, които приоритизират макроикономическата, финансовата и ценовата непоклатимост.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР