Пълно затваряне на столицата, въвеждане на вечерен час и още

...
Пълно затваряне на столицата, въвеждане на вечерен час и още
Коментари Харесай

БЛС иска драстични ограничения в София срещу коронавируса


Пълно затваряне на столицата, въвеждане на вечерен час и още по-строго ограничение на напредването на хора – за това упорства Столичната лекарска гилдия, заяви шефът на Столичната лекарста гилдия доктор Асен Меджидиев, съобщи БГНЕС.

Тази заран Лекарският съюз оповести отворено писмо с искане за по-ограничителни ограничения:

“Ние от Управителния съвет на Столична лекарска гилдия на БЛС се обръщаме към Вас, с цел да благодарим за взетите до този миг ограничения за ограничение разпространяването на COVID-19 и за цялостната организация. По наблюдаване на СЛК на БЛС обаче те не се съблюдават задоволително от популацията на София. Броят на случаите пораства, хора, които би трябвало да са под карантина не я съблюдават. Масово не се употребяват защитни средства от популацията. Много търговски обекти не престават да работят.

Намираме, че дотук въведените ограничения би трябвало да бъдат още по-ограничителни, с цел да опазят хората от самите тях. Ето за какво ние освен предлагаме, напряко настояваме да въведете възбрана за овакантяване на домовете, както и да се ограничи влизането и излизането от София. Според нас тази мярка ще помогне доста повече за ограничение разпространяването на ковид, за спасението на нашите близки, познати, непознати и всеки един човек.

Политиците и ръководещите в тази страна да дадат оптимални пълномощия на основния прокурор и Министерство на вътрешните работи за преодоляване на тази изключителна обстановка.

Ние, лекарите от Управителния съвет на Столична Лекарска Колегия на БЛС заявяваме най-категорично, че без значение от събитията имаме цялостна готовност, по местата си сме и ще продължим да го вършим. Ние, лекарите от Управителния съвет на Столична Лекарска Колегия на БЛС ще продължим да се грижим за популацията, даже когато хората не демонстрират нужните отговорност и грижа към себе си. Ние, лекарите от Управителния съвет на Столична Лекарска Колегия на БЛС следваме и ще следваме Хипократовата клетва и съзнателно ще вършим всичко, което би трябвало и зависи от нас в името на хората. За да преборим COVID-19 обаче би трябвало да сме единни, солидарни и дисциплинирани.

Нека страната вземе ограничения и активизира фармацевтичната индустрия за запазване на ресурса от първични материали за разработване на извънредно значими лекарства, които доста евентуално скоро ще бъдат нужни, следейки известията на научните сдружения от Европа и света за производството на лекарства за битката с COVID-19. Нека по опция ограничим износа на първични материали и насочим напъните си към импорт на такива първични материали и лекарства, които демонстрират успеваемостта си в битката с COVID-19.

Чуйте ни, чуйте опита на тези, които са на първа линия. В спешна обстановка всички тежки и съществени ограничения постоянно са оправдани, тъй като те са животоспасяващи ”, пишат още столичните лекари.

Във връзка с предлагането на столичната гилдия на Българския лекарски съюз, ген. Венцислав Мутафчийски сподели, че приема това мнение като поддръжка за взетите ограничаващи ограничения, съобщи БНР. Щабът преценя, че все още ограниченията са задоволителни в София, само че се преглеждат опциите и има подготвеност и за по-твърди ограничения.

Проф. Мутафчийски добави:

„ Получих писма и от възрастни хора, че им съсипваме живота, в случай че мога по този начин да кажа – например те са привикнали да вървят на Витоша и по този начин нататък и имам възприятието, че не могат да схванат още някои от тях какъв е казусът.

Затова още веднъж моля към възрастните хора в действителност да стоят по домовете, тъй като те са групата, която е най-застрашена. Просто да ни дадат късмет да дадат положителни резултати тези ограничения “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР