Пълно разобличаване на измамата "Спаси София" и Борис Бонев извърши

...
Пълно разобличаване на измамата "Спаси София" и Борис Бонев извърши
Коментари Харесай

Измамата Спаси София и как бе разобличен спасителя Борис Бонев!

Пълно разкритие на измамата "Спаси София " и Борис Бонев извърши журналиста Димитър Байрактаров в предаването "Бареков и Байрактаров без цензура " по телевизия Евроком. Разследващия публицист изложи своето следствие като сподели поредност от документи, от които се разбра, че съдружие "Спаси София " в никакъв случай не е съществувало в правния мир.

Така наречените "спасители " обаче години наред посредством уебсайт с име "Спаси София " са събирали дарения от жителите, като са внушавали на хората, че са за несъществуващата неправителствена организация "Спаси София ".

Парите обаче са превеждани в сметка на фондация със сходно име "Спаси България ". Журналиста седмици наред е призовавал Борис Бонев, Гергин Борисов, Христо Илиев и Зогравски на среща, само че въпросните лица не се отзовават. Байрактаров звъни и на посочените телефони за контакт с фондация "Спаси България ", само че още веднъж никой не дава отговор.

В последна сметка проверяващия публицист открива посредством формалните регистри адреса и седалището на фондацията, само че посещавайки го на място се оказва, че това е домакински адрес, а за фондация "Спаси България " никой не е чувал. Публикуваните в формалните регистри документи разкриват още куп безобразия и нарушавания, осъществени от самопровъзгласилите се спасители на София и България отпред с Борис Бонев.

Оказва се, че въпросните лица в нарушаване на личния си правилник са раздавали пари на донорите между тях. Журналиста сподели протокол № 2 от който ясно се вижда, че са дали 15300 лв. на Гергин Борисов, който в следствие употребявал тези пари за предизборната си акция. По същия този правилник "спасителите " е следвало да изработят специфичен указател на донорите и да съблюдават тяхната воля.

Журналиста Байрактаров сподели, че Бонев и сие са разгласили още веднъж на уебсайт с името "Спаси София " именник на донорите, в който обаче се виждат единствено букви.

Според адвокати това е метод да бъде нарушена волята на донорите или просто инсценировка на дарителска интензивност, с цел да си мислят читателите, че доста хора подаряват пари на "Спаси София ", която се оказа, че на процедура не съществува. Освен това сходен "Именник " е и форма на изпиране на пари с неразбираем генезис, за което би трябвало да бъде сезирана прокуратурата. В последна сметка Димитър Байрактаров намира Борис Бонев и на първата сесия на Столичния общински съвет.

Бонев се държи повече от надменно, само че признава, че съдружие "Спаси София " не съществува и очевидно изплашен от неуместните въпроси на журналиста се скрива в постройката на Столична община, където зорко е охраняван от камерата на журналиста. Припомняме, че със съдействието на казионните медии и съчинена биография Борис Бонев съумя да примами повече от 47000 гласоподавателя да гласоподават за него на локалните избори.

В качеството си на Не/зависим претендент консултант Бонев обезпечи болшинството на ГЕРБ и Вътрешна македонска революционна организация в столичния общински съвет, а самия той поддържа избора на Елен Герджиков от ГЕРБ за негов ръководител.

По този метод Бонев се освети политически и сподели, че анти ГЕРБ говоренето му на локалните избори е било за да заблуди гласоподавателите и да притегли повече гласове, които обслужиха точно ГЕРБ. С следствието си журналиста Димитър Байрактаров потвърди, че е последния самостоятелен проверяващ публицист в родната ни реалност, а Бонев и сътрудниците му "спасители " на София са просто следващите политически шмекери, които съумяха да заблудят гласоподавателите.

ВИДЕОТО ГЛЕДАЙТЕ ТУК!
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР