Пълно лунно затъмнение ще се съчетае с второто пълнолуние през

...
Пълно лунно затъмнение ще се съчетае с второто пълнолуние през
Коментари Харесай

Синя и кървава луна ще се съчетаят в края на януари


Пълно лунно затъмнение ще се съчетае с второто пълнолуние през месеца - синята луна, на 31 януари за първи път от 150 години, заяви Фокс нюз, представена от " Пик ".

Синята луна на 31 януари, сходно на вълчата от началото на месеца, ще е суперлуна - цялостната луна се назовава по този начин, когато е на по-малко от 364 000 километра от Земята. Когато Луната е в най-близката си точка до Земята (перигей), тя наподобява с 14 % по-голяма и с 30 % по-ярка, в сравнение с когато е в най-далечната (апогей). Заради затъмнението тя ще е алена (или кървава), въпреки и яркостта й да намалее, когато навлезе в земната сянка.

Само една нощ преди пълнолунието Луната ще е в най-близката точка на орбитата си към Земята.

Лунното затъмнение ще продължи 3,5 часа, като цялостното ще е 77 минути. То ще е цялостно над страните от Тихоокеанския басейн - от Аляска и Северозападна Канада до Централна и Източна Азия, Индонезия, Нова Зеландия и Австралия. Тъй като ще е измежду нощ, според от това от кое място се следи, ще е или на 31 януари, или на 1 февруари.

Лунното затъмнение ще е отчасти над Централна Северна Америка, Западна Азия, Индия, Близкия изток и Източна Европа, написа уеб сайтът Спейс. От Северна Америка ще го следят сутринта на 31 януари, а от противоположната част на света - когато Луната изгрява.

Следващото комбиниране на синя и кървава луна ще е през 2028 година Следващата синя луна за тази година ще е на 31 март.
 

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР