Пълно кощунство и некомпетентно поведение. Така царят Симеон Сакскобургготски определи

...
Пълно кощунство и некомпетентно поведение. Така царят Симеон Сакскобургготски определи
Коментари Харесай

Симеон Сакскобургготски за багерите на Рила: Кощунство и некомпетентност!

Пълно светотатство и некадърно държание. Така царят Симеон Сакскобургготски дефинира багерите край Седемте рилски езера, които сипят трошляк за създаване на нови пътеки.
“Ако за тези багери е належащо да се откри работа – да ги пратят да поправят там, където в действителност е нужно, а не да унищожават природата. Туристите бихме се радвали да забележим едни естествени планински пътища”, отсече царят.

Постът му във Фейсбук идва след абсурда с качването на тежка техника край езерото Бъбрека за създаване на туристическа пътека. Скандалът с багера избухна предишния уикенд, а след него последва незабавна социална, а и политическа реакция. Днес ВАП разполеди на Министерство на околната среда и водите да направи инспекция, а еко министърът от своя страна съобщи, че виновниците за багерите ще бъдат осъдени.

Ето и целият пост на Симеон Сакскобургготски:

" През миналия уикенд Царицата и аз се разходихме в Рила. Търсехме отмора измежду хубавата ни природа. Боровец – един международен планински курорт. Горските пътеки.
Но вместо да се насладим на спокоен следобяд, изтърпяхме истински смут! И то не къде да е, а тъкмо над самия курорт – пътя от Боровец в посока хижите „ Марица “ и „ Заврачица “! И думата „ път” е мощно казано. Този друм там мога да сравня единствено със следвоенна територия, подложена на бомбардировка. Път просто няма! Има ями, езера, скали, тиня. Достъпен е, и то мъчно, само с високопроходим автомобил! На никакво разстояние от влиятелен курорт, който би трябвало да обслужва и хижи и да бъде наличен за туристи и планинари. Не мога да си обясня по какъв начин е допустимо сходно безхаберие или мързел от страна на хората, които са виновни за поддръжката на пътищата и пътеките в Рила.

А в същото време ставаме очевидци на какво? Много средства се дават за изравяне и насипване с трошляк на пътеки във високата част на планината! Кощунство и некадърно държание. Дано да не се трансформира в нова „ подпорна стена” или асфалтов път. Обиколил съм много планини в Европа и такова знамение не бях видял.

Ако за тези багери е належащо да се откри работа – да ги пратят да поправят там, където в действителност е нужно, а не да унищожават природата. Туристите бихме се радвали да забележим едни естествени планински пътища! "

Фейсбук, цар Симеон Сакскобургготски

Позиция на Н.В. Цар Симеон II През миналия уикенд Царицата и аз се разходихме в Рила. Търсехме отмора измежду хубавата...
Posted by Н.В. Цар Симеон ІІ on Friday, July 3, 2020
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР