Пълно и категорично несъгласие изразиха фирмите в пътностроителния бранш с

...
Пълно и категорично несъгласие изразиха фирмите в пътностроителния бранш с
Коментари Харесай

Пътищарите не искат парламентът да одобрява парите за ремонти

Пълно и изрично противоречие показаха компаниите в пътностроителния отрасъл с предложенията на премиера Кирил Петков Народното събрание да подложи на спомагателна инспекция подписаните сред тях и страната контракти за поддръжка на пътната мрежа. Това се споделя в писмо към премиера, финансовия министър Асен Василев и ръководителя на Народното събрание Никола Минчев, което техните организации - Българска браншова камара " Пътища " и Българска браншова асоциация Пътна сигурност ", разпространиха през вчерашния ден.

Казусът с договорите, по които има подозрение, че са осъществени поправки за милиарди без правно съображение, остава неуреден към този момент близо година. В Народното събрание преди седмица ръководещите внесоха проекторешение, в съгласие с районното министерство, което разрешава отчасти разплащане по договорите. След това обаче Политическа партия отдръпна поддръжката си от плана. Кирил Петков разгласи, че всяко заплащане по договорите би трябвало първо да бъде утвърдено от парламентарната антикорупционна комисия.

Предложението му не се хареса на пътните компании. " Назначаването на спомагателни комисии за инспекция на договорите и изпълнените действия демонстрира неуважението на страната към специалистите, работещи в пътната администрация. Обезсмисля се трудът им и се вменяват непозволени действия посредством изказванията за незаконност на претендираните заплащания ", споделя се в позицията на браншовите им организации. Както е известно, през днешния ден пътните строители провеждат митинги в цялата страна.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР