Пълният състав на управителния съвет на Американската федерация по гимнастика

...
Пълният състав на управителния съвет на Американската федерация по гимнастика
Коментари Харесай

Целият управителен съвет на Американската федерация по гимнастика подава оставка


Пълният състав на управителния съвет на Американската федерация по гимнастика ще подаде оставка на фона на грандиозния скандал, обвързван със половото принуждение и посягане против състезателките. Това заяви в петък за „ Ройтерс “ председателката на федерацията Лесли Кинг.

„ Федерацията по гимнастика на Съединени американски щати ще се подчини на настояването на Националния олимпийски комитет “, разгласи тя.

Както напомня БГНЕС по-рано американският НОК заплаши да разпусне федерацията, в случай че целият директорски съвет, състоящ се от 21 души, не подаде оставка до идната сряда. Преди това петима членове на съвета, в това число и неговият ръководител, към този момент напуснаха постовете си.

Причината за това е абсурдът, които породи около към този момент някогашния доктор на американски тим по спортна гимнастика Лари Насар.

БГНЕС напомня, че близо 160 гимнастички се осмелиха да издигнат обвинявания за полов тормоз против Насар, който беше физиотерапевт на американския тим по гимнастика в продължение на 30 години и за който стана ясно, че през цялото това време е посягал на девойките, прикривайки действията си като „ медицински процедури ” в годините сред 1998 и 2015. Смята се, че най-малко 3 от жертвите му са били на възраст под 13 години, когато им е посягал, а останалите – сред 13 и 15 години. В сряда той беше наказан на 40-175 години затвор за действията си. Насар към този момент получи най-тежката допустима присъда от 60 години затвор и по обвинявания в владеене детска порнография

Обвиненията против лекаря бяха повдигнали в края на 2016 година след разкритията на вестниците "Индианаполис Стар" и "Ю Ес Ей Тудей", които разгласиха тогава резултатите от задълбоченото си следствие. Според скандалната информация близо 400 спортисти от Американската федерация по гимнастика са станали жертва на полово посягане от страна на своите треньори или други членове на организацията, до момента в който са били още малолетни деца. Като това са анализите единствено от полицейските отчети и заведените каузи в последните 20 години..

Редовна „ ревизия ” на интимните елементи на дребните девойки под триката, всекидневен секс с 14-годишна тийнейджърка, полово посягане по време на „ лечебни разтривки ” и скрито слагане на камери в женските съблекални и отделенията с душовете са единствено част от незаконните действия, които са били оповестени. Те са били осъществени от общо 115 треньори или членове на Федерацията, която е една от най-престижните олимпийски организации в Щатите. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР