Пълният с празници декември отмина, задават се нови поводи да

...
Пълният с празници декември отмина, задават се нови поводи да
Коментари Харесай

Можете да замените нежелания подарък с ваучер

Пълният с празници декември отмина, задават се нови мотиви да получаваме дарове. Но какво да вършим с предмети, които сме получили, а не ги харесваме или просто не са ни нужни? Ето препоръките на Европейския потребителски център в България.

Ако подаръкът е платен на място от магазин, в 27 от страните в Европейски Съюз нямате право да го върнете само тъй като не ви се нрави. Единствено в Литва клиентът може да занесе нежеланата стока на касата не по-късно от 14 дни след покупката и да получи паричната равноценност.  

Но във всички страни от Европейски Съюз по-големите вериги като жест на благосклонност връщат пари, дават ваучер или заменят нехаресвани артикули. В България срокът за това е един месец от покупката на продукта. Най-добре проверете на уеб страницата на компанията общите й условия или непосредствено попитайте в магазина. 

Ако подаръкът е бил купен онлайн, ситуацията е друго - на всички места в Европейски Съюз можете да го върнете в границите на две седмици, без да посочвате причина. Все отново има и особени случаи - в случай че да вземем за пример защитната найлонова опаковка на видеоигра на CD е отстранена, дискът се смята за употребен и правото на отвод към този момент не важи. Същото се отнася и за разпечатан крем, отворен парфюм, епилатор, кутия бонбони - по хигиенични аргументи.

Когато връщате стоката, използвайте по опция истинската опаковка или най-малко се уверете, че няма риск от строшаване или смачкване при превозване. Ако има вреди при превозването на изделието, ще е доста мъчно да ви бъде възобновена цялостната сума.

Възможни са две засечки, когато връщате или сменяте стока.

Първо, би трябвало ви доказателство за покупката - квитанция, касова записка, извлечение от кредитна или дебитна карта. Това значи, че би трябвало да помолите индивида, който ви е направил подаръка, за такова доказателство, което е малко неудобно. 

Второ, постоянно подаръците са купени преди повече от месец и тогава заради приключване на периода не можете да ги върнете. Ако пуловерът ви е стеснен, обувките не са вашият номер или парфюмът е прекомерно блудкав, можете да ги дадете за щедрост или да пробвате да ги продадете в интернет.

Можете да посетите за повече информация сайта  www . ecc . bg
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР