Пълният проект Благоустрояване на част от централната зона и площад

...
Пълният проект Благоустрояване на част от централната зона и площад
Коментари Харесай

Асеновград с изцяло нов площад до 2022 г.

Пълният план „ Благоустрояване на част от централната зона и площад „ Акад. Николай Хайтов “ в гр. Асеновград – I стадий “ бе показан пред асеновградчани. Той е на обща стойност над 4 313 000 лв. с Данък добавена стойност. Около 3 660 000 лв. са парите, отпуснати от Европейския съюз, и почти 647 000 лв. - от национално съфинансиране.
Основните типове строително-монтажни работи, планувани в плана, са:изграждане на открита сцена с обслужваща сграда; създаване на алпинеум и амфитеатрална зона за отдих и обществени контакти; полагане на нова стоманобетонова плоча на равнище II; изцяло отводняване на равнище II и равнище III; ремонт на съществуващи и монтаж на нови настилки; изцяло озеленяване на новооформените зелени площи с нови иглолистни и широколистни дървета, декоративни шубраци, затревяване; създаване на поливна система; създаване на система за видеонаблюдение; слагане на ново улично и площадково енергоспестяващо осветление; обезпечаване на налична архитектурна градска среда – рампи и асансьор за хора с увреждания, обслужващ 3-те равнища на центъра .
Фирма реализатор на строителните действия към този момент е определена и се изчаква приключването на 14-дневният период за обжалване. Средствата за реновиране централната градска част се отпускат от Европейския съюз и са предопределени единствено и само за реализирането на плановото предложение, прецизират от градската администрация. Новият център би трябвало да бъде реалност най-късно до 01.12.22 година По думите на заместник-кмета на Асеновград инженер Стоян Димитров, последното проучване на зоната е направено преди към 10 години.
От траялите дълги години течове, които са налични и все още, структурата на II-ро площадно равнище структура е компрометирана. Изгнили са армировките, които държат цялото пространство, заради което от дълго време е неразрешено провеждането на каквито и да било събития в тази част от центъра. Това е първият стадий от плана. " Основен проблем, който следим сега в тази централна зона е, че не е добре експлоатирана, от позиция на това, че в горещите летни месеци там няма зеленина и надлежно - липсват сенчести места за отдих и отмора ", разясни Димитров. Той добави, че общината ще търси благоприятни условия за финансиране и на втория и третия стадии.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР