Пълният мащаб на щетите, които Brexit без сделка може да

...
Пълният мащаб на щетите, които Brexit без сделка може да
Коментари Харесай

Хаос и паника на Острова, започва операция „Жълт чук“

Пълният мащаб на вредите, които Brexit без договорка може да аргументи на Англия, беше оголен, откакто държавното управление на Борис Джонсън разгласява най-лошия сюжет - документ, който се опита да резервира в загадка, написа Блиц.

Документът предизвестява за дефицит на храна и горива, спиране на веригата за доставки, публични митинги и натоварен напън за връщане на масата за договаряния, в случай че Англия напусне Европейския съюз без съглашение.

Резюмето на пет страници за обмисляне на излизане без договорка с кодово име Yellowhammer (Жълт чук) бе оповестено в сряда, с цел да съблюдава кабинетът крайния период, даден на държавното управление от Народното събрание.

Сценарият подкопава изказванието на премиера Борис Джонсън, че Обединеното кралство може да се оправи с корав Брекзит и ще подхрани в допълнение опълчването към тактиката му да изведе Англия от Европейски Съюз „ да става каквото ще “ на 31 октомври.

Парламентът към този момент одобри закон, предопределен да предотврати усилието на Джонсън за корав Brexit, само че той споделя, че е подготвен да го направи по този начин или другояче.

„ Напълно безконтролно е държавното управление да се опита да пренебрегне тези строги предизвестия и да попречи на обществеността да види доказателствата “, съобщи представителят на опозиционната Лейбъристка партия по тематиката Brexit Кейр Стармер в изказване за организация Bloomberg, представено от investor.bg.

„ Борис Джонсън би трябвало да признае, че е бил нечестен с английския народ и е лъгал за последствията от Brexit без договорка. “

Документите включват следните сюжети:

- В първия ден цели 85% от камионите, които се пробват да преминат през пролива Дувър-Кале, може да не са подготвени за френските митници, блокирайки потока през пристанищата. В идващите три месеца товарите се възвръщат на 50% до 70% от равнищата преди Brexit.

- Лекарствата са „ изключително уязвими “ към съществени продължителни забавяния; някои не могат да бъдат складирани, а за други не е практично да се складират за „ предстоящи закъснения до шест месеца “

- Снабдяването с някои пресни храни ще намалее; също по този начин ще има понижен избор на артикули. Въпреки че опасността за доставките на чиста вода е „ ниска “, допустимо е стотици хиляди хора да изпитат проблеми.

- Някои трансгранични финансови услуги във Англия ще бъдат прекратени

- Протестите ще се организират в народен мащаб, като ще са нужни полицейски запаси
- Прекъсването на районния трафик може да повлияе на разпределението на горивото

- Незабавното налагане на мита от Европейски Съюз ще " наруши мощно " търговията с Ирландия, като селското стопанство и храните са най-засегнатите браншове

- Договорките при липса на договорка за ирландската граница ще бъдат „ неустойчиви “ и ще принудят Англия да се върне към масата за договаряния след дни или седмици

- Може да има конфликти сред риболовните флоти на Англия и Европейски Съюз.

Депутатите консерватори се сплотиха с опозиционните партии в понеделник, с цел да принудят държавното управление да разгласява документите. Плановете бяха изтекли през предишния месец във вестник Sunday Times.

Един параграф е бил редактиран, съгласно държавното управление поради „ комерсиална загадка “. The Sunday Times заяви, че разделът касае въздействието върху нефтените рафинерии.

Митата на Европейски Съюз ще създадат износа на бензин от Англия неконкурентен, а решението на държавното управление да дефинира митата за вноса на бензин на 0% евентуално ще докара до закриване на две рафинерии, което ще коства към 2000 работни места, твърди медията.

Правителството чака последващите протестни дейности в рафинерии да обиден доставките на гориво съгласно вестника.
Членовете на Народното събрание също по този начин желаеха от държавното управление да разгласява известия за връзката сред премиера и висшите съветници по интервенцията „ Жълт чук “ и решението на държавното управление да суспендира Народното събрание, което влезе в действие в понеделник вечерта.

Но Майкъл Гоув, отговарящ за Brexit без договорка, съобщи, че държавното управление няма да го направи, с цел да резервира персоналния живот на чиновниците.

Съветниците „ нямат право на отговор и употребяваната процедура не им разрешава да се защитят ", споделя Гоув в писмо до някогашния основен прокурор Доминик Грийв, който вкара вота в Народното събрание. „ Това нарушава главните правила на правдивост. “

Администрацията претърпя още един удар в сряда, когато шотландски съд постанови, че решението на Джонсън да приключи активността на Парламента е нелегално, като подреди идната седмица да се произнесе Върховният съд.

Говорителят на Джонсън съобщи, че държавното управление ще се придържа към каквото и решение да бъде взето от съда. „ Ние имаме безусловно почитание към независимостта на правосъдната система ", сподели Джеймс Слак пред публицисти на бързо призован брифинг.

Джонсън съобщи, че прекъсването на работата на Народното събрание е належащо, с цел да може да изложи законодателните си проекти на държавното управление в речта на кралицата на 14 октомври. Макар че е общоприета процедура да се спре активността на Парламента преди сходна тирада, нормално става въпрос за дни. Джонсън избра 5-седмична пророгация - най-дългата от десетилетия.

Колин Съдърланд, най-високопоставеният арбитър на Шотландия, разяснява в решението, че документи, в това число ръкописна записка от Джонсън, демонстрират, че „ същинската причина за пророгацията “ е била да ограничи способността на законодателната власт да държи сметка на държавното управление.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР