Пълненото и добре изпечено пиле е популярно ястие по целия

...
Пълненото и добре изпечено пиле е популярно ястие по целия
Коментари Харесай

Пет рецепти за пълнено пиле от цял свят

Пълненото и добре изпечено пиле е известно ядене по целия свят. Не е изключително комплицирано и откакто го сложите във фурната, може много дълго време да не се занимавате с него. Независимо дали е приготвено с гарнитура или просто със сос, то е уместно ядене както за всекидневието, по този начин и за по-официални мотиви.

Това, което би трябвало да знаете, е, че пилето би трябвало да е почистено от вътрешностите, да е измито и откакто се изпълни, да се зашие с хирургически конец. Ето пет разновидността от целия свят за плънка, с която можете да напълните едно пиле:

Пълнено пиле по балканска рецепта

Необходими артикули за плънката: 1 ч. ч. ориз, 250 г гъби, 1 глава кромид лук, 3 с. л. олио, сол, черен пипер и чубрица на усет.

 Пълнено пиле с ориз

Начин на подготвяне: Измитият и изсушен ориз се запържва в олиото дружно с нарязания лук. Към тях се прибавят нарязаните на ситно гъби и 1 ч. ч. вода. След като оризът стартира да омеква, се подправя на усет и с него се цялостни пилето, което се пече във фурна.

Пълнено пиле по немска рецепта

Необходими артикули за плънката: 100 г телешка кайма, 100 г свинска кайма, 100 г сланина, 500 г сварени кестени, 4 скълцани скилидки чесън, 100 г ситно нарязани гъби, сол и черен пипер на усет.

Начин наприготвяне: Кестените се смилат на пюре и към тях се прибавят всички останали артикули и подправките. Всичко се разбърква добре и със сместа се цялостни пилето, което по-късно се пече.

Пълнено пиле по мексикански

Необходими артикули за плънката: 2 накиснати в мляко филии самун, 2 ситно нарязани глави лук, 3 яйца, 150 г ситно нарязани салами, 3 ситно нарязани скилидки чесън, сол на усет.

Начин на подготвяне: Лукът се задушава в лой дружно с хляба и към тях се прибавят и останалите артикули и подправки. С тази примес се цялостни пилето, което се пече в глинен съд.

Пълнено пиле по френски

 Пълнена кокошка

Необходими артикули за плънката: 1 настъргана глава лук, 100 г телешка кайма, 150 г пилешки дробчета, 150 г пилешки сърца, 1 натопена в мляко филия самун, сол и черен пипр на усет.

Начин на подготвяне: Пилешките сърца и дробчета се нарязват на ситно и се задушават дружно с лука и каймата. Накрая към тях се прибавят подправките и хлябът, всичко се разбърква и с него се цялостни пилето.

Пълнено пиле по китайски

Необходими артикули: 4 глави нарязан на ситно лук, 150 г пилешки сърца, 150 г пилешки дробчета, 1 ч.ч. коняк, сол, черен пипер и джинджифил на усет.

Начин на подготвяне: Всички артикули се нарязват на ситно, към тях се прибавят подправките и се разбъркват. С по този начин приготвената примес се цялостни пилето, което се вари на мощен огън за към 2 часа.

Опитайте още Пълнено пиле с гъби, Пълнено пиле със сирене, Пълнено пиле с ориз, Пълнено пиле с ориз в гювеч, Празнично пълнено пиле и Пълнена кокошка.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР