Пълнените гъби винаги са отлична идея, независимо от повода -

...
Пълнените гъби винаги са отлична идея, независимо от повода -
Коментари Харесай

Пълнени гъби с крема сирене и моркови

Пълнените гъби постоянно са отлична концепция, без значение от мотива - и са толкоз вкусни

Необходими Продукти

● печурки - 6 - 8 бр. огромни
● бекон - 100 г
● моркови - 2 огромни бр.
● лук - 1 междинна глава по величина
● зелен лук - 1 филиз
● крема сирене - 100 г
● пармезан - 50 г
● чери домати - 10 - 15 бр. или 1 огромен домат
● масло - 2 с.л.
● мащерка
● сол
● черен пипер
● чесън на прахуляк
● зехтин

Начин на подготвяне

Фурна 180 градуса;

Подбира се тиган, подобаващ за котлон и фурна.

Нарязва се беконът на ситни кубчета, лукът на тънки филийки и бялата част на зеления лук на дребни шайби, 1 морков на дребни кубчета, а другия се оставя за по-късно.

В тигана се загряват към 2 с.л. зехтин, прибавя се беконът и се запържва до зачервяване. Добавят се лукът и морковът, запържват се за малко - до омекване. Изключва се котлонът, наклонява се на една страна.

Събират се зеленчуците в повдигнатата част, леко се притискат с шпатула, с цел да се отцеди мазнината и тя да остане в тигана.

Изваждат се половината от бекона и зеленчуците и се трансферират в купа. Смесват се с крема сиренето, прибавят се една-две щипки мащерка, сол и черен пипер, поръсва се с чесън на прахуляк.

Гъбите се обелват. Махат се пънчетата им, отстранява се тъмната ребрована част на гъбата и се пълнят със сместа от крема сиренето.

Подреждат се в тигана, към тях остатъкът от запържените зеленчуци и бекон, прибавят се приблизително нарязани дребни кубчета и вторият морков, също пънчетата, нарязани на приблизително дребни късчета, чери доматите - разполовени. Поръсва се с настърган пармезан, сол и се разпределя лъжицата масло от горната страна върху гъбите.

Тиганът се слага във фурната на 200 градуса за към 20 минути, до момента в който пармезанът се зачерви. След като са подготвени се поръсват с перата от наситнен зелен лук и свежи подправки. Сервират се незабавно.

В момента имах 2 огромни гъби Портобело и тях подготвих за вечеря.

Инфо: zelanka.blogspot.com

Често употребявам чугунени съдове за готвене, по този начин и при тази рецепта, само че те имат свойството след измиване под течаща вода да ръждясват, по тази причина, с цел да служат дълго време, след измиване се слагат на топъл котлон, с цел да може да се изпари всякаква остатъчна влага.

След това се намазват чрез домакинска хартия с няколко капки олио. От топлината то съвсем изчезва, само че оставя оня лоен пласт, който ще защищава чугуна. Въпреки че са за повече от един живот те въпреки всичко имат потребност от поддръжка, с цел да ни служат вярно дълго време. Това е единствено като съвет.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР