Пълната промяна на детска градина №4 „Калинка” в Монтана бе

...
Пълната промяна на детска градина №4 „Калинка” в Монтана бе
Коментари Харесай

Детска градина в Монтана отвори врати след цялостна промяна

Пълната смяна на детска градина №4 „ Калинка” в Монтана бе отпразнувана от преподаватели, родители, деца и публични посетители. Отец Николай от храм „ Свети, Свети Кирил и Методий” освети постройката, актуализирана по план на община Монтана, финансиран по оперативна стратегия „ Региони в растеж”.
„ 2500 деца от четири учебни заведения и две детски градини влизат в напълно изменени здания за новата образователна година”, съобщи на тържеството кметът на Монтана Златко Живков. Това са учениците от ІІІ и ІV ОУ, природо-математическата гимназия, гимназията за преподаване на непознати езици, и малчуганите от детските градини №4 „ Калинка” и №7 „ Приказен свят”.
Изпълнен е най-мащабният план за поправки на просветителна инфраструктура в Монтана. Общата стойност на инвестицията е 8 674 000 лв., с спомагателните действия по авторски, строителен контрол, гласност и други.
„ Сбъдва се една моя отколешна фантазия, още от времето, когато бях шеф на учебно заведение и шеф на инспектората по обучение, да бъдат заделени най-малко 1 милион лв. за ремонт на учебно заведение, показа Живков. Той изрази убеждението си, че всички здания на учебни заведения и детски градини в Монтана поредно ще бъдат актуализирани по-същия метод.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР