Пълната луна е време, по което, според легендите, се активира

...
Пълната луна е време, по което, според легендите, се активира
Коментари Харесай

Лъвовете нападат хора по пълнолуние

Пълната луна е време, по което, съгласно легендите, се задейства превъплъщението на върколаците, само че в действителност има и други фактори, от които би трябвало да се тормозим.

Африканските лъвове нападат хора и ги убиват в дните, които следват пълнолунието. Опасността идва от обстоятелството, че лъвовете се стремят да заловен плячката, когато луната е цялостна, тъй като жертвата нормално не може да види наближаващия див звяр.

В продължение на цели 10 дни след пълнолунието луната не изгрява незабавно откакто залезе слънцето. Броят на набези над хора по това време внезапно нараства – най-много в първите пет дни след пълнолунието.

За жителите на Танзания да вземем за пример заплахата от нахлуване на лъв е изцяло действителна – над хиляда души в южната част на Танзания с били нападани от лъв през последните двадесет години.

 Лъвовете атакуват хора по пълнолуние

Над две трети от тези набези са приключили съдбовно, защото лъвовете са изяли жертвите си. Лъвовете стават изключително дейни в интервала след пълнолуние, като атакуват безсистемно антилопи и други животни.

Тъй като казусът на офанзивата на лъвове е същинско злополучие в Танзания, били оценени над петстотин набези, като се изключили тези на дневна светлина, както и случаите, в които хората с били основатели на лов на лъвове.

Оказало се, че след настъпването на цялостната луна лъвовете нападат четири пъти по-често, в сравнение с преди нея. Особено многочислени са офанзивите в сезона на дъждовете, когато има облаци на нощното небе.

Повечето набези са реализирани, преди да падне нощта. Няколко дни преди пълнолунието луната изгрява рано, което значи, че най-тъмното време е в ранна заран.

След пълнолунието обаче най-тъмният интервал от денонощието е сред залеза на слънцето и изгрева на луната. По това време има доста хора на открито, и това ги прави уязвими за офанзивите на лъвовете.

Гледката на цялостната луна е знак, че в идващите нощи хората в регионите с лъвове би трябвало да си седят у дома, в случай че желаят да могат да се радват по-дълго време на хубостта на луната.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР