Пълната карантина за 12-хилядния ромски квартал "Изток" в Кюстендил се

...
Пълната карантина за 12-хилядния ромски квартал "Изток" в Кюстендил се
Коментари Харесай

Удължават със седмица карантината в кюстендилския кв. Изток

Пълната карантина за 12-хилядния ромски квартал "Изток " в Кюстендил се удължава със седмица - до 8 юли, оповестиха от Областния спешен щаб след среща с основния държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев  Ангел Кунчев Д-р Ангел Кунчев е роден в Симеоновград. Средното си обучение е приключил в СОУ "Васил, съобщи БНР.

В локалната болница е основана нужната организация за приемане и лекуване на увеличаващ се брой новозаразени.



Смъртността при COVID-епидемията и за страната, и за района е малко под 5%.

Решават дали да вдигнат блокадата на ромската махала в Кюстендил

Предприетите ограничения за ограничение разпространяването на COVID-заразата в града дават резултати, разгласи доцент Кунчев: "Аз имам възприятието, че може би щеше да е по-ефективно, в случай че съм седмица или 10 дни тук. Защото съгласно мен работата сега е свършена. Така или другояче ограниченията, които са взети, дават резултат и аз виждам, че огнището в квартал "Изток ", а и по принцип в Кюстендил е под надзор ".



За обстановката с COVID-пандемията в страната доцент Кунчев сподели: "Има едно въодушевление по правенето на от ден на ден и повече проби, в което неприятно няма, окей, те ни оказват помощ да забележим каква е картината, но концепцията не е да гледаме каква е картината, а да не позволяваме тя да стане по-лоша. И в подобен смисъл доста по-добре е да се влага в ограничения по този начин, че да ограничим разпространяването, в сравнение с непрестанно да вършим скрининги на нови и нови предприятия и да виждаме нещо, което единствено след два дни няма да е същото ".

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР