Пълна забрана за найлоновите торбички влезе в сила днес в

...
Пълна забрана за найлоновите торбички влезе в сила днес в
Коментари Харесай

Танзания забрани найлоновите торбички

Пълна възбрана за найлоновите торбички влезе в действие през днешния ден в Танзания, като нарушителите са застрашени от съществени санкции, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Източноафриканската държавна се причисли към други африкански страни като Руанда и Кения и забрани замърсяващия околната среда артикул. Който създава найлонови торбички, е застрашен от санкция до 400 000 $ или две години затвор.

Лицата, които употребяват найлонови торбички, ще бъдат глобявани с към 13 $, сподели държавният министър на околната среда Дженюъри Макамба.

Националният съвет за ръководство на околната среда уточни в публикувано през днешния ден известие, че са били събрани към 200 тона найлонови торбички в Дар ес Салам в акция, траяла към две седмици.
Защитниците на околната среда приветстваха възбраната.

Пластмасовите произведения са най-големият замърсител на околната среда и спокоен палач на нашата природа. Така е тъй като са нужни 100 години, с цел да се разгради една найлонова торбичка, сподели шефът на локалното поделение на Световния фонд за дивата природа.

В известие на уеб страницата на организацията се показва, че Танзания се е включила към към 12 страни от Африка, които или са забранили, или са въвели данък върху найлоновите торбички, с цел да се управлява и в последна сметка да се спре използването им.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР