"Пълна забрана на палмовото масло в транспорта от 2021 г."

...
"Пълна забрана на палмовото масло в транспорта от 2021 г."
Коментари Харесай

ЕС иска 0% палмово масло в горивата до 2021 г.

"Пълна възбрана на палмовото масло в превоза от 2021 година " е предлагането, получило поддръжката на най-големите политически групи в Европейския парламент, съобщи EURACTIV. Парламентът върви към ясното обръщение, че използването на палмово масло към 2021 година би трябвало да е нулева, разяснява Бас Ейкхот от "Зелените " в Екологичен потенциал.

Холандският евродепутат съобщи, че всяко предложение, направено от огромни политически групи, е в тази посока. Други също са удостоверили пред европейската медия, че цялостната възбрана на палмовото масло е заложена в гласуването на измененията в директивата за възобновима сила.

Ако бъде призната, възбраната ще е победа за природозащитниците, които предизвестяват от години за вредите от палмовото масло. Финансирано от Европейски Съюз изследване, оповестено през 2016 година гласи, че биодизелът, създаден от палмово масло, замърсява три пъти повече от елементарния дизел.

В отговор членовете на Екологичен потенциал гласоподаваха резолюция предходната година, в която приканват Европейска комисия да спре потреблението на растителни масла в биогоривата до 2020 година Настояха и за сертификационна скица, която да подсигурява, че на европейския пазар има единствено стабилно създадено палмово масло.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР