Пълна проверка на ремонтите в училищата и детските градини по

...
Пълна проверка на ремонтите в училищата и детските градини по
Коментари Харесай

Калоян Паргов иска пълна проверка на ремонтите в училищата и детските градини по ОП "Региони в растеж" в София

Пълна инспекция на ремонтите в учебните заведения и детските градини по Оперативна стратегия " Региони в напредък " в София желаеха водачът на Българска социалистическа партия - София и ръководител на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов и заместник-председателят на СОС Милка Христова. Действията им са свързани със сигнали на жители за извънредно некачествени ремонтни действия в 70-о главно учебно заведение " Св. Климент Охридски " в столичния квартал " Модерно предградие ", регион " Връбница ". Това е едно от 26-те учебни заведения и детски градини, за които през лятото на предходната година бяха отпуснати европейски средства по Оперативна стратегия " Региони в напредък ". Общата стойност е 63,6 милиона лв., 58 милиона от тях са безплатна финансова помощ, а съфинансирането от страна на Столична община е 5,6 млн. лева

" Имам доста въпроси, свързани с качеството на ремонта и отделените средства за него в 70-о главно учебно заведение. Настоявам кметът Фандъкова да осведоми обществеността за името на компанията, която прави ремонта, кой е провел публичната поръчка, коя компания реализира надзора и на каква стойност е нейният контракт, по какъв начин е определена тя, има ли издадени до момента актове от надзорната компания за осъществените строителни действия включително и за неприятно качество, има ли наложени санкции и какъв е срокът, в който би трябвало да бъде приключена публичната поръчка, сподели Калоян Паргов. - Много са въпросите. И не одобрявам отговори от сорта на: " Хубаво е, но не е довършено ", " Предстои ремонт на ремонта ", " Ще наложа надзор на контрола ". Не одобрявам и надзор на осъществените ремонтни действия, откакто са завършили, какъвто беше казусът с градинката пред Софийския университет ".

Милка Христова добави, че с Калоян Паргов ще внесат публично запитване до кмета Йорданка Фандъкова, обвързвано съответно с ремонтните действия на 70-о ОУ " Св. Климент Охридски ", както и за останалите определени учебни заведения и детски градини, чиито ремонт е финансиран по Оперативна стратегия " Региони в напредък ". " Очаквам бърз отговор, тъй като въпросите ни са напълно съответни, сподели заместник-председателят на СОС. - Няма по какъв начин да допуснем такова безобразно качество на ремонтните действия. След като получим отговори на въпросите, ще се обърнем към съответните инстанции и ще ги сезираме. Ако има нелегално заграбване на средства по европейската стратегия, ще сигнализираме и ОЛАФ ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР