Пълна проверка на болницата в Пазарджик започва Медицински надзор по

...
Пълна проверка на болницата в Пазарджик започва Медицински надзор по
Коментари Харесай

Медицински надзор започна проверка на болницата в Пазарджик

Пълна инспекция на болничното заведение в Пазарджик стартира " Медицински контрол " по предписание на здравния министър. Премиерът Бойко Борисов подреди шефът на лечебното заведение - доктор Васил Вълчев, да бъде освободен от поста след журналистическо следствие за издадени голям брой подправени ТЕЛК решения. Самият той има доживотен ТЕЛК, публикуван от негови подчинени. По случая се самозесира и Окръжната прокуратура в Пазарджик.

Здравният министър е изискал от Националната експертна лекарска комисия да направи инспекция на всички решения, издадени от ТЕЛК комисиите в болничното заведение в Пазарджик. До инспекцията се стигна, откакто стана ясно, че по документи и двамата ръководители са с увреждания и са получили пожизнени ТЕЛК решения от личните си комисии. Такова има и шефът на болничното заведение доктор Вълчев. Той обаче отхвърля да има каквито и да било нередности.
Д-р Васил Вълчев - шеф на МБАЛ-Пазарджик: ТЕЛК-овите решения всичко е ясно, нищо подправено няма. Те са от доста години ТЕЛК-овите решения, какво съм отговорен аз, че съм болен. Чувствам се ужасно афектиран.
Д-р Василев изясни още, че здравният министър единствено е стартирал процедурата по освобождението му. Но промяната му като шеф ще стане едвам през декември, когато се чака решението на изключителното Общо заседание на болничното заведение.
Д-р Васил Вълчев - шеф на МБАЛ-Пазарджик: Така че днеска, в този миг, аз съм към момента шеф. Нормалното нещо беше да минат тези инспекции, които се насрочиха, даже не споделям по какъв начин ще завършат, просто да приключат инспекциите и тогава да бях освободен.
Проверка по случая стартира и Окръжната прокуратура. Предстои да бъде изискана здравна документи, ще се разпитва и личния състав на болничното заведение, с цел да преценяват проверяващите дали са налице данни за осъществено закононарушение.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР