Пълна промяна в състава на Съвета на директорите на ПФК

...
Пълна промяна в състава на Съвета на директорите на ПФК
Коментари Харесай

300 бона бюджет и нов съвет на директорите в ПФК Банско

Пълна смяна в състава на Съвета на шефовете на ПФК Банско ЕАД направиха общинските съветници на свое съвещание. Досегашните членове бяха освободени от участие в Съвета, само че не и от отговорност. Незадоволителните финансово положение, мениджмънтът и резултатите в спортната активност на футболния клуб са някои от основанията за подхванатите от Общински съвет ограничения за излекуване на клуба. Разходи, за които има подозрения, че са непозволени, да бъдат обект на специфична инспекция, настояха съветници.

Община Банско е едноличен притежател на капитала на ПФК Банско ЕАД и като подобен упражнява правата си посредством Общински съвет Банско. При едноличните акционерни сдружения едноличният притежател взема решение въпросите от компетентността на Общото заседание. В това си качество може да избира и освобождава Съвета на шефовете. Според кмета на Община Банско Иван Кадев, който е вносител на докладната бележка за смяна на състава на Съвета, налице е обоснована нужда за смяна на ръководството на клуба и реорганизиране на мениджърския екип за по-ефективно ръководство и реализиране на позитивен резултат. Това може да бъде реализирано единствено от нов мениджърски екип от лица, имащи отношение към спорта, в частност – футбола, аргументира се кметът.

Общинските съветници единомислещо избраха нов Съвет на шефовете в състав: Георги Бенин, Александър Витанов, Димитър Слаев, Иван Пицин и Иван Кюркчиев. Новоизбраните членове на Съвета на шефовете на клуба са хора от Банско с потвърдено интензивно отношение към футбола на локално равнище и имат планове да трансформират напълно концепцията на работата в ПФК. Ще бъде преразгледано съотношението на разноските за мъжкия тим и детската футболна школа в интерес на подготовката на децата. През 2020 година ПФК Банско ще разполага с бюджет 300 хиляди лв. от общо утвърдените планувани разноски за активност „ Физкултура, спорт и туризъм” в размер на 969 хиляди лева.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР