Пълна неразбория цари около премахнатия преди повече от месец временен

...
Пълна неразбория цари около премахнатия преди повече от месец временен
Коментари Харесай

Лунен пейзаж срещу пл. Шахбазян СНИМКИ

Пълна бъркотия царува към отстранения преди повече от месец краткотраен ресторант с магазини на кръстовището на бул. „ 6 септември ” и ул. „ Никола Войводов ”. Тенекиеният обект бе тъкмо против площад „ Шахбазян ”. Обектът - сладкарница, пицария и магазин за ширпотреба, бе опустошен с решение на регион „ Централен ”. Бетонните му фундаменти обаче още стоят и стряскат туристи и пловдивчани.

Там, където е било заведението, са останали бетонни бабуни и стърчащи тръби.

Отстрани на тях са нахвърляни речни камъни - част от дизайна на предходния краткотраен обект. Оказва се, че нито регион „ Централен ”, нито арх. Соня Славчева, която следи от страна на Общината реконструкцията на квартала по Оперативна програма „ Региони в напредък ”, са наясно какво ще има на това място. А тук завиват рейсовете, които карат туристи за площад „ Александър Малинов ” в Стария град.

„ По закон сме дали наставление на някогашния притежател да отстрани остатъците от бетонните фундаменти. Проблемът идва от това, че някогашният владетел на ресторанта е умрял и предписанието е предадено на брачната половинка му. Тя няма срещу да разчисти мястото ”, изясни инж. Надежда Петрова от регион „ Централен ”. Очаква се теренът да бъде оправен в границите на „ рационален период ” - най-малко месец. По елементарни сметки срокът от дълго време е минал. Ако това не бъде направено от вдовицата на някогашния собственик, общината ще разчисти терена за своя сметка, а по-късно ще си търси направените разноски по правосъден път.

От „ Централен ” не знаят какво ще има на тази земя. Предположиха, че теренът с повърхност над 200 кв. метра ще бъде включен по някакъв метод в реконструкциите по Оперативна програма „ Региони в напредък ” - градинка или паркинг. Арх. Соня Славчева обаче отхвърли да има изясненост за лунния пейзаж с циментови бабуни и речни камъни.

„ По моя план на това място не се планува да се прави нищо - питайте регион „ Централен ” какво мислят да вършат там ”, сподели арх. Славчева и по този начин порочният кръг се затвори.

От „ Централен ” признаха, че нямат проекти за този терен. „ Засега чакаме наследницата на някогашния притежател да разчисти бетонните основи, а след това единствено ще наслагаме краткотрайно плочки, с цел да не е по този начин занемарено мястото ”, предложи инж. Петрова.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР