Пълна каша с управлението на отпадъците и водите, описа екоминистърът

...
Пълна каша с управлението на отпадъците и водите, описа екоминистърът
Коментари Харесай

Ревизоро: Бизнесмени и кметове си правят тайни сметища

Пълна каша с ръководството на отпадъците и водите, разказа екоминистърът Емил Димитров – Ревизоро в изявление за Българска национална телевизия в петък. Той разяснява разкритията за нелегално загробени рискови боклуци край Червен бряг, за които прокуратурата твърди, че са заравяни там от компании на обвинените предприемачи Атанас и Пламен Бобокови. Засегна обаче и проблеми с противозаконни сметища, които по думите му са дело на кметовете, които не желаят да заплащат за депониране на сметта и оставят решаването на проблемите на страната.

Оплака се, че проблемите с околната среда са затлачени от години, а от него, дето е от шест месеца министър, се чака да ги реши. " Отказал съм се към този момент, да му мисли идващият ", сподели Ревизоро.

" Червен бряг е това, което се случва от години. Има компании, предприемачи, които внасят, преработват и след това не си обезвреждат отпадъците, а страната след това би трябвало да утилизира отпадъците на тези, които са правили сполучлив бизнес. Трябва ли в този момент да обикаляме деретата и да търсим боклуци? ", разяснява Димитров.

" Аз няма да споделям имена, проверяващите органи ще кажат. Затворили сме към този момент една площадка, подготвили сме още две да им се лишават разрешителните ", сподели той за случая край Червен бряг и близкото село Рупци.

Национално турне на отпадъците
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР