Пълна дезинфекция ще бъде направена в сливенската МБАЛ Хаджи Димитър,

...
Пълна дезинфекция ще бъде направена в сливенската МБАЛ Хаджи Димитър,
Коментари Харесай

Пълна дезинфекция в сливенската МБАЛ Хаджи Димитър, където 9 медици са с COVID-19

Пълна стерилизация ще бъде направена в сливенската МБАЛ " Хаджи Димитър ", където девет медици са с ковид. Това оповестиха от регионалната администрация, където през днешния ден се състоя изключително съвещание на Областния спешен щаб. Ще бъде проучен и целият личен състав в лечебното заведение.

По последни данни от РЗИ-Сливен от 30 май до 2 юни са регистрирани общо 10 позитивни проби за COVID-19 на медицински лица. Девет от тях са работещи в гастроентерологията на МБАЛ " Хаджи Димитър ". Инфектираните са двама лекари, пет медицински сестри и двама санитари. Един доктор от МБАЛ-Сливен към ВМА е с позитивна проба, като болестта е предадена в фамилията.

РЗИ продължава издирването на контактните лица на болните медици, както и на пациентите, минали през отделението в МБАЛ " Хаджи Димитър " . Вече е почнало карантиниране на част от тях, следва под домашна карантина да бъдат сложени десетки.

Във Военната болница е била осъществена цялостна стерилизация на отделението, където е работил инфектираният доктор . Издирени са контактните лица, част от тях са сложени под домашна карантина, за други това следва. В рамките на три дни ще бъдат тествани всички лекари и целият медицински личен състав във военната болница.

Предстои образование на лекарите и здравния личен състав с доктор от ВМА по отношение на ограниченията за сигурност и стерилизация.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР