Пълна делитанщина да не присъства посланика на Руската федерация на

...
Пълна делитанщина да не присъства посланика на Руската федерация на
Коментари Харесай

Гуцанов, БСП: Гласуването за председател на Народното събрание ще определи бъдещото мнозинство

„ Пълна делитанщина да не участва посланика на Руската федерация на откриването на Народното събрание. Ако тя не бъде поканена, това приказва доста неприятно за връзките сред България и Русия. Без това по време на кабинета “Петков “ се стигна до изгонването на 70 съветски дипломата, където не стана ясно те шпиони ли са или не са. Затова и нашата позиция тогава беше, че няма по какъв начин оттук насетне господин Петков да бъде министър-председател. “

Това съобщи определеният за депутат Борислав Гуцанов в ефира на BGonAIR.

„ За да има мир в Украйна – това би трябвало да бъде отношение сред Съединени американски щати и Русия, а не толкоз сред Украйна и Русия. И мисля, че няма човек, който да се занимава с интернационалните връзки и военнополитически спорове, с цел да не схваща къде е спорът и какво би трябвало да се направи. Българска социалистическа партия упорства и ще продължава да упорства за спокойно решение. Военни дейности и замесване на България в сходни спорове би било пагубно за страната ни. Решението е България да бъде територия, където да се проведат мирните договаряния сред Русия и Украйна, а не в Турция. Българска социалистическа партия е с ясна позиция, че изпращането на оръжия за Украйна би било най-грубата неточност, която може да се направи. И аз се гордея, че ние сме дали своят вот срещу предоставяне на оръжие от България за Украйна “, заключи Гуцанов за спора в Украйна. Той бе безапелационен, че за левицата е главен приоритет е да има обезпечена топлота и светлина на всяко едно българско семейство.

Гуцанов съобщи, че решение на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ е още веднъж да предложат Кристиан Вигенин за зам.-председател на Народното събрание. „ В подобен миг са нужни дипломати и хора, които могат да защитят мира и ползите на България и българския народ “, добави социалистът.

„ В Българска социалистическа партия сме безапелационни, че не можем да подкрепим ГЕРБ. Защото 12 години се борим с този модел, който ни е довел до едни неуместни обстановки на обири и грабежи. Само в последната година от ръководството на ГЕРБ има дадени 7.8 милиарда лв. без търг и конкурс. И няма нито един осъден за този интервал. Само преди 2 месеца имаше едно болшинство формирано от ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане “, което смъкна ръководството на страната. И е обикновено, откакто те са виждали друго по-добро ръководство – в този момент да го създадат. Гласуването за ръководител на Народното събрание дефинира и бъдещото болшинство на Народното събрание “, уточни Гуцанов по отношение на безапелационната позиция на левицата срещу ръководство с ГЕРБ.

По думите му социалистите имат големи разлики с „ Продължаваме промяната “, които по време на акцията са се пробвали да си присвоят достиженията на Българска социалистическа партия в региона на обществените действия. „ Това не значи, че с тях няма да водим договаряния. Нека да забележим това, което ни събира, а не разделя “, разяснява той.

„ Много са аргументите за изборните резултати. Независимо, че от партиите, които участваха в предходното ръководство ние загубихме минимум. Смятам, че не успяхме оптимално добре да защитим нашите достижения. Тази прекомерна невзискателност от наша страна не ни оказа помощ. На последващо място бих поставил купения избор, тъй като той закупи невиждани размери. На последващо място е по този начин дейната активност на служебния кабинет на господин президента, който атакуваше от самото начало Българска социалистическа партия и Политическа партия. Вътрешнопартийните проблеми също си оказаха своето въздействие. И по тази причина в този момент започваме да работим върху тази консолидация, тъй като единството е най-важно за партията “, сподели в умозаключение Борислав Гуцанов.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР