Палетата си приличат по изключително много неща с хората и

...
Палетата си приличат по изключително много неща с хората и
Коментари Харесай

Имат ли чувства кучетата?

Палетата си наподобяват по извънредно доста неща с хората и страстите на кучетата са едно от тях. Те са безпределно любвеобилни и лоялни и да, несъмнено изпитват обич и почитание към своите стопани. Кучетата основават мощна прочувствена връзка със своите господари и те в действителност се трансформират в техните най-хубави другари.

Щом стопанинът е благополучен, кучето също се радва, а когато е печален, то също е унило. Кучетата усещат настроението и страстите на човек и ги съпреживяват с него. Кучетата показват възприятията си по един или различен метод.

Близането – присъщото олизване на четириногите другари е знак за наслада, благополучие и неспокойствие. Могат да ви оближат, когато ги нахраните, когато си играете с тях, когато ги премиите или когато се приберете у дома. Ако не ви вижда дълго време, животното се натъжава и ви чака да се върнете с неспокойствие. Кучето ближе и когато желае да излезе на разходка, когато му се играе, само че и също когато се почувства тъжно и има потребност от внимание и прегръдка.

Гоненето на опашката – няма по какъв начин да не сте забелязали, че понякога, домашният ви любим си играе самичък, гонейки опашката си. Прави го, тъй като му е скучно. Така се забавлява. Разбира се, причина за това държание на кучето може да е и някакъв проблем, като съществуването на бълхи да вземем за пример.

Бягането след коли – това може да се случва по две аргументи: или му се играе и се забавлява, или шумът от транспортните средства го нервира и го прави, с цел да се успокои. Трябва да му помогнете да свикне с колите, в случай че изпитва нетърпимост към тях. Може да го разхожда по оживени улици с повече звук.

Емоции при кучетата – когато едно куче се усеща добре, щастливо е и се радва, то върти опашка, може даже да лае, ближе стопанина си, играе си с него. Когато, обаче, ви е афектирано, то ще се отдръпне, ще страни от вас. Езикът на тялото на кучето няма по какъв начин да остане неусетен.

Ако е тъжно, ще скимти, вие, ще се свие на топка в някой ъгъл. Тези неща са присъщи и при апетит, боязън, болежка. Така притеглят вниманието ви и ви споделят, че нещо не е наред.

Кучето е насладата, която ви чака у дома и която кара всички неприятности и проблеми да изчезнат. Приятелче, което ще ви изслуша и постоянно ще бъде до вас и ще ви обича!

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР