Палестинците в Газа продължават да се борят с нарастващите цени

...
Палестинците в Газа продължават да се борят с нарастващите цени
Коментари Харесай

В Газа се борят с недостига на хляб

Палестинците в Газа не престават да се борят с възходящите цени на храните и дефицита на самун, защото филантропичната обстановка в линията продължава да се утежнява. Майка на 2 две деца, Шурук Шаннан, застава пред локалната пекарна всяка заран в 6:00 ч. и чака три часа, с цел да получи няколко самуна самун. Впоследствие тя ги отнася в палатката си, която споделя с още осем фамилии на разселени поданици на Газа. 

" Ние сме осем фамилии, които живеят в една палатка. Опитвам се да взема самун за децата. Нямаме храна и ситуацията е мъчно. Нямаме дърва, с цел да запалителен огън, и нямаме брашно " , споделя Шурук Шаннан, разселена от Газа.

След известно време Шурук се връща у дома с торба, в която има няколко хляба. В палатката ѝ няколко деца незабавно стартират да споделят вкусната закуска, а родителите им чакат да пристигна и техния ред. Несрин Шаннан, майката на Шурук, споделя, че щерка ѝ от време на време се прибира у дома с празни ръце поради дефицита. В случаите, в които хлябът не стигне, те се пробват сами да си сготвят нещо в кални печки с каквито артикули съумеят да си набират. Но даже когато нужните консумативи и съставки за подготвяне на главен артикул са налични за закупуване, се оказва, че те са станали прекомерно скъпи, с цел да си ги разрешат множеството хора. 

" Не можем да си осигурим даже малко храна. Дървеният материал е толкоз безценен. Всичко е толкоз скъпо, а ние нямаме пари за нищо " , споделя Несрин Шаннан, друга разселена от Газа.

Служители на Организация на обединените нации предизвестяват, че вероятно нахлуване против Рафа ще бъде пагубно, като на пътя на офанзивата ще се окажат повече от 600 000 деца. Според тях офанзива на територията на града и покрайнините му може да докара и до срив на системата за филантропична помощ, която се бори да поддържа живота на популацията на Газа.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР