Палестинците не се нуждаят от срещата в Бахрейн, за да

...
Палестинците не се нуждаят от срещата в Бахрейн, за да
Коментари Харесай

Палестинските лидери обявиха, че ще бойкотират инициираната от САЩ инвестиционна конференция в Бахрейн

Палестинците не се нуждаят от срещата в Бахрейн, с цел да изградят страната си, те се нуждаят от мир, сподели през днешния ден палестинският финансов министър Шукри Бишара, представен от Ройтерс.

"Не се нуждаем от срещата в Бахрейн, с цел да изградим страната си, нуждаем се от мир и от поредност в проекта - икономическо възкръсване, следвано от мир е нереалистично и съставлява заблуда ", сподели Бишара на среща на Арабската лига в Кайро. На конференцията в Бахрейн на 25 и 26 юни ще се разискват предложенията на Съединени американски щати за икономическа визия, която е част от по-широк проект за разрешаване на палестинско-израелския спор.

Радикалното ислямистко придвижване Хамас е готово да организира обща стачка във вторник, по времето, когато в Бахрейн би трябвало да се организира капиталовата конференция, проведена от американската администрация за напредване на нейния израелско-палестински кротичък проект, чието показване следва, съобщи ДПА.

Ден след както Белият дом оповести икономическото си предложение за палестинската стопанска система, представителят на Хамас Фавзи Бахрум сподели: "Семинарът в Бахрейн е долнопробна подмяна на пари и стопански планове против законни палестински права ". Бахрум добави също, че палестинците ще се възпротивят и опълчват на всички тези схеми и планове и няма да разрешат тази подозрителни транзакции да бъдат осъществени.

Освен стачката, в Газа ще се състои и общонародна всеобща демонстрация, с цел да "се отхвърли семинарът ", сподели високопоставеният представител на Хамас Исмаил Радуан. Радуан сподели, че в сряда в Газа ще има всеобщи манифестации и демонстрации, а в следобедните часове ще има внушително събиране на хора в източната част на град Газа, покрай границата с Израел. Палестинците оповестиха още преди този момент, че ще бойкотират събитието в Бахрейн.

Палестинският президент Махмуд Абас сподели през вчерашния ден, преди съобщаването на американското предложение, че що се отнася до семинара в Манама, "заявихме, че няма да присъстваме, тъй като разискването на икономическата обстановка не би трябвало да става преди да има разискване на политическата обстановка ".

Белият дом разгласи, че неговият проект може да донесе на палестинската стопанска система 50 милиарда $ под формата на вложения за интервал от 10 години. Предложението цели също основаване на 1 милион работни места за палестинци, въпреки да не включва съответни гаранции за финансиране.

Макар че съответните параметри на политическата част от мирния проект на Джаред Къшнър остават загадка, съгласно чиновници, осведомени в резюме за наличието му, споделят, че в него се отхвърля разновидността за самостоятелна палестинска страна на Западния бряг на дано Йордан, паралелно с Израел. Къшнър сподели пред Ройтерс, че проектът, наименуван "сделката на века ", може да е "възможността на века " за палестинците.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР