Палестинското ислямистко движение Хамас, което управлява в ивицата Газа, днес

...
Палестинското ислямистко движение Хамас, което управлява в ивицата Газа, днес
Коментари Харесай

Хамас отхвърли американския мирен план за Близкия изток

Палестинското ислямистко придвижване Хамас, което ръководи в линията Газа, през днешния ден отхвърли мирния проект за Близкия изток, показан във Вашингтон от американския президент Доналд Тръмп и израелския министър председател Бенямин Нетаняху, оповестиха Франс прес и Ройтерс.

Официален представител на Хамас окачестви проекта като " интрига " и увери, че " са отворени всички разновидности за отговор ". " Ние сме сигурни, че палестинският народ няма да разреши на тези конспирации да минат, тъй че всички варианти са отворени ", съобщи Халил ал Хая. Той добави, че Израел и Съединени американски щати " ще понесат отговорността за това, което са сторили ".

В показания от Тръмп проект се планува Ерусалим да бъде " неделима " столица на Израел, като в същото време се открива пътя за основаване на палестинска страна със столица Източен Ерусалим, напомня Франс прес.

Друг формален представител на Хамас окачестви предложенията на Тръмп за Ерусалим като " неуместни " . " Ерусалим постоянно ще остане палестинска земя ", съобщи Сами Абу Зухри, представен от Ройтерс
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР