Палестинският президент уволни всичките си съветници и нареди на бившия

...
Палестинският президент уволни всичките си съветници и нареди на бившия
Коментари Харесай

Палестинският президент уволни всичките си съветници и иска връщане на бонуси

Палестинският президент уволни всичките си съветници и подреди на някогашния министър председател и други някогашни членове на кабинета да върнат десетки хиляди долари, получени след скрито нарастване на заплатите, разпоредено от него преди две години, заяви Асошиейтед прес.

Палестински чиновници споделиха, че тези решения, за които публично бе обявено през вчерашния ден, са част от опитите за понижаване на разноските и възобновяване на средства, откакто тази година Израел престана да предава на палестинската власт постъпленията от събираните мита.

Палестинската власт, която ръководи част от окупирания от Израел Западен бряг, от дълго време е упреквана в корупция и злоупотреби.

През годините Абас е имал десетки съветници, доста от които са траяли да получават заплата и бонуси и откакто към този момент не са били на този пост. Служители, поискали да останат анонимни, споделиха, че Абас ще преназначи през идващите дни някои от освободените съветници.

Ппалестинският президент ще понижи разноските на апарата си и ще вземе ограничения за икономии поради бюджетната рецесия, сподели за Франс прес политическият анализатор Джихад Харб.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР