Палестинският президент Махмуд Абас разкритикува плана на правителството на САЩ

...
Палестинският президент Махмуд Абас разкритикува плана на правителството на САЩ
Коментари Харесай

Съпротивата на Палестина срещу плана на Тръмп за Близкия изток продължава

Палестинският президент Махмуд Абас разкритикува проекта на държавното управление на Съединени американски щати за мир в Близкия изток и прикани Съвета за сигурност на Организация на обединените нации да помогне на палестинците да стартират нов кръг от договаряния, съобщи БГНЕС.
В 36-минутно послание до Съвета за сигурност на Организация на обединените нации Абас разкритикува проекта на Съединени американски щати, който, съгласно него, дава на израелците съвсем всичко, което желаят, и оставя палестинците с " острови " територия и страна, която наподобява на картата като " швейцарско сирене ".
" Призоваваме да се приключи окупацията и да създадем наша палестинска страна. Нашите хора няма да се предадат и ние няма да се предадем. Ще продължим да желаеме правата си. Ако ни дадете нашите права, тогава ще застанем до вас ", сподели Абас пред 15-националната камара.
" Готов съм да стартира договаряния, както постоянно бях подготвен, в случай че имаме сътрудник в Израел, който е подготвен за реализиране на мир и подготвен за договаряния ", добави той.
Абас прикани за разширението на квартета за решение на близкоизточния проблем - обединяването сред Съединени американски щати, Организация на обединените нации, Европейския съюз и Русия, които в предишното са играли водеща роля в мирните договаряния, само че през последните години са по-малко дейни.
" Призовавам членовете на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации да проведат интернационална конференция за мир. Няма да прибягваме до принуждение или тероризъм ", даде обещание Абас.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР