Палестинският президент Махмуд Абас разкритикува плана на правителството на САЩ

Палестинският президент Махмуд Абас разкритикува плана на правителството на САЩ ...

Съпротивата на Палестина срещу плана на Тръмп за Близкия изток продължава.

Палестинският президент Махмуд Абас разкритикува плана на правителството на САЩ за мир в Близкия изток и призова Съвета за сигурност на ООН да помогне на палестинците да започнат нов кръг от преговори, предаде БГНЕС.
В 36-минутно обръщение до Съвета за сигурност на ООН Абас разкритикува плана на САЩ, който, според него, дава на израелците почти всичко, което искат, и оставя палестинците с "острови" територия и страна, която изглежда на картата като "швейцарско сирене".
"Призоваваме да се прекрати окупацията и да създадем наша палестинска държава. Нашите хора няма да се предадат и ние няма да се предадем. Ще продължим да искаме правата си. Ако ни дадете нашите права, тогава ще застанем до вас", каза Абас пред 15-националната камара.
"Готов съм да започна преговори, както винаги бях готов, ако имаме партньор в Израел, който е готов за постигане на мир и готов за преговори", добави той.
Абас призова за разширяването на квартета за решаване на близкоизточния проблем - обединението между САЩ, ООН, Европейския съюз и Русия, които в миналото са играли водеща роля в мирните преговори, но през последните години са по-малко активни.
"Призовавам членовете на Съвета за сигурност на ООН да проведат международна конференция за мир. Няма да прибягваме до насилие или тероризъм", обеща Абас.

Източник: actualno.com