Палестинският президент Махмуд Абас призова Съвета за сигурност на ООН

...
Палестинският президент Махмуд Абас призова Съвета за сигурност на ООН
Коментари Харесай

Съветът за сигурност на ООН обсъжда предложената от Тръмп сделка на века

Палестинският президент Махмуд Абас прикани Съвета за сигурност на Организация на обединените нации да отхвърли препоръчаната от Доналд Тръмп " договорка на века " за реализиране на мир в Близкия изток.


Абас съобщи, че Тръмп се пробва да наложи на палестинците ползите на Израел и че предлаганата страна Палестина наподобява на швейцарско сирене на картата. Израел разгласи в отговор, че с Абас отпред на палестинците не може да бъде реализиран мир. Европейските членки на Съвета за сигурност единомислещо обявиха, че няма да признаят лишаване на палестински територии. Но в това време не поддържаха и приемане на резолюция против проекта " Тръмп ". Специалният делегат на Организация на обединените нации Николай Младенов предизвести за възможни рискови последствия в района.
Николай Младенов, познавач. координатор на Организация на обединените нации за близкоизточния кротичък развой: Стъпки като анексиране на части от Западния бряг ще имат унищожителен резултат върху вероятностите за възобновяване на мирните договаряния, ще доведат до негативни последствия в целия район и съществено ще подкопаят възможностите за нормализация и мир.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР