Палестинският президент Махмуд Абас отхвърли плана за мир за Близкия

...
Палестинският президент Махмуд Абас отхвърли плана за мир за Близкия
Коментари Харесай

Абас отхвърли плана на Тръмп за Близкия изток

Палестинският президент Махмуд Абас отхвърли проекта за мир за Близкия изток, който беше разгласен от американския президент Доналд Тръмп, съобщи АП.

Абас даже дефинира проекта като " интрига ". " Правата на палестинския народ не са за обмен " репликира Тръмп и Нетъаняху палестинският президент.
 Това е картата на Тръмп за мир в Близкия изток
Това е картата на Тръмп за мир в Близкия изток

Инициативата на президента на Съединени американски щати планува основаването на две страни

Махмуд Абас съобщи, че мирният проект за Близкия изток, препоръчан от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, " няма да мине ".

" Йерусалим не се продава ", съобщи Абас на конференция след известието на Тръмп. " Вашата договорка e интрига I няма да мине. Pалестинският народ ще я отхвърли ", добави той. Хамас към този момент блокира предлагането на американския президент, като го дефинира като " нападателен ".
 Тръмп разкри проекта: Палестина получава страна, само че Йерусалим остава за Израел Обновена
Тръмп разкри проекта: Палестина получава страна, само че Йерусалим остава за Израел

Американският водач си опонира, откакто разгласи, че Йерусалим няма да бъде разграничен, а проектът включва " палестинска столица в Източен Йерусалим, " където Съединени американски щати гордо ще отворят посолството си

По-рано Тръмп твърдеше, че неговият проект е решение за две страни е " печеливш ". Той означи, че признава " неразлъчен " Йерусалим за столица на Израел, само че също по този начин " удвоява територията " на Палестина с Източен Йерусалим като негова столица.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху похвали предлагането и дружно с Тръмп прикани Абас да извърши редица условия в опит да получи лична страна в някакъв миг в бъдещето.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР