Палестинският президент Махмуд Абас обяви в събота прекратяването на всички

...
Палестинският президент Махмуд Абас обяви в събота прекратяването на всички
Коментари Харесай

Махмуд Абас прекратява всякакви отношения с Израел и САЩ

Палестинският президент Махмуд Абас разгласи в събота прекратяването на всички връзки с Израел и Съединени американски щати, в това число в региона на сигурността. Той съобщи това в Кайро на незабавна среща на министрите на външните работи на Лигата на арабските страни, предава TACC. 
" Изпратих известия до американската и израелската страна, че няма да има по-нататъшни връзки с тях, в това число съгласуваност на сигурността, в светлината на отхвърлянето им на всички по-рано подписани и приети от интернационалната общественост съглашения и интернационалното право ", сподели той. 
Абас отхвърли опцията за договаряния с Израел въз основа на Плана за споразумяване на спора в Близкия Изток на президента на САЩ Доналд Тръмп.
" Няма място на масата за договаряния даже за част от американската договорка ", сподели той и съобщи, че до американската администрация е изпратено известие, отхвърлящо мирния проект на Съединени американски щати. " Сделката на века " беше изцяло и изрично отхвърлена, само че ние към момента имаме вяра в мира ", сподели Абас.
В изявление на срещата на Лигата, палестинският водач изясни аргументите за отменяне на проекта на Съединени американски щати: „ Мирният проект (на САЩ) изисква да не се причисляваме към интернационалните организации, да се откажем от суверенитета над територии, да се откажем от интернационалните решения, до момента в който окупационните управляващи всекидневно унищожават палестинските домове за построяването на нови селища ". " Никога няма да приема американския кротичък проект ", акцентира той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР