Палестинският премиер Мохамед Ищае обвини администрацията на САЩ, че води

...
Палестинският премиер Мохамед Ищае обвини администрацията на САЩ, че води
Коментари Харесай

Палестина обвини САЩ, че води война срещу нея

Палестинският министър председател Мохамед Ищае упрекна администрацията на Съединени американски щати, че води финансова и политическа война против Палестинската автономност.

Ищае сподели в изказване, оповестено след срещата си в Рамала с Нилс Анен от немското външно министерство, че палестинците главно отхвърлят американската самодейност за разрешаване на израелско-палестинския спор.

Съединени американски щати имат намерение да показват самодейност за мир, известна още като " договорка на века ", за разрешаване на израелско-палестинския спор. Палестинската власт и палестинските фракции оповестиха, че я отхвърлят.

" Нашето отменяне на " Сделката на века " пристигна откакто администрацията на президента Доналд Тръмп реалокира американското посолство в Йерусалим и затвори офисите на Организацията за избавление на Палестина (ООП) във Вашингтон ", сподели Ищае.

Той добави, че Съединени американски щати и Израел " водят финансова война против палестинците и палестинската самостоятелна власт, като по този метод преустановяват годишните средства, предоставени й от Агенцията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци (UNRWA) ".

Междувременно Ищае разгласи, че палестинците също отхвърлят водения в Съединени американски щати стопански семинар в Бахрейн, озаглавен " Мир за благополучие ".

" Не можем да приемем сегашната обстановка, тъй като Израел, който е подкрепян от Съединените щати, краде земи и пари и подкопава всяка опция за основаване на палестинска страна ", сподели той.

Саеб Ерекат, общоприет секретар на изпълнителния комитет на ООП, който се срещна и с Анен, съобщи, че палестинците са ангажирани с правилото на двудържавното решение на границата с Източен Ерусалим през 1967 година като негова столица.

Ерекат акцентира, че палестинците отхвърлят икономическия семинар в Бахрейн, който се чака да се организира в Манама на 25 и 26 юни, като добави, че " задачата на семинара е да се промени правилото на земя за земя за мир за разцвет ".

В Газа Халил ал Хайя, заместник-началник на ислямското придвижване Хамас, съобщи, че неговото придвижване прикани за обща стачка в палестинските територии на 26 юни, в символ на митинг против провеждането на стопански семинар в Бахрейн.

Палестинската власт в Западния бряг прикани за демонстрации на 25 и 26 юни в символ на митинг против спонсорирания от Съединени американски щати стопански семинар, който ще се организира в Бахрейн. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР