Палестинският лидер Махмуд Абас ще поиска от ЕС официално да

...
Палестинският лидер Махмуд Абас ще поиска от ЕС официално да
Коментари Харесай

Абас зове ЕС да признае Палестина за държава

Палестинският водач Махмуд Абас ще изиска от Европейски Съюз публично да признае Палестина за страна по време на срещата си през днешния ден с външните министри на съюза. Това съобщи палестинският министър на външните работи Рияд ал Малки пред Агенция Франс Прес.

Според представителя молбата е в отговор на решението на американския водач Доналд Тръмп да признае Йерусалим за столица на Израел.

" Ако европейците желаят да бъдат състезател, те би трябвало да се отнасят заслужено към двете страни и би трябвало да стартират с признаването на страната Палестина ", акцентира Малки.

Но представители на Европейски Съюз оповестиха, представени от международната организация, че признаването на Палестина за страна не е на дневен ред на срещата в понеделник, защото Брюксел е оставил решението да се взема самостоятелно от страните членки. Източниците разясниха, че най-хубавото сега е Абас да се надява на прогрес към съглашение за асоцииране с блока.

Вчера вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс дойде в Израел на двудневна аудиенция, само че палестинското управление отхвърля да се срещне с него, защото стачкува поради противоречивото решение на администрацията. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР