Палестински екстремисти изстреляха през нощта 12 ракети от ивицата Газа

...
Палестински екстремисти изстреляха през нощта 12 ракети от ивицата Газа
Коментари Харесай

Екстремисти от ивицата Газа обстреляха с ракети Израел

Палестински екстремисти изстреляха през нощта 12 ракети от линията Газа към Израел, заяви израелската войска, представена от Асошиейтед прес.
Девет от ракетите бяха прехванати. Израел отговори с три въздушни удара по обекти, свързани с групировката Хамас, която ръководи анклава.
Това бе най-сериозната замяна на огън по границата сред Израел и линията Газа от месеци, само че няма данни за потърпевши.
Полицията сподели, че са нанесени вреди по здания и коли в Израел. Изпратени са екипи от сапьори да съберат шрапнелите и частите от ракети.
През последните седмици групировки, свързани с Хамас, пускаха запалителни балони над Израел, които подпалиха аграрни площи. Целта на тези набези е да бъде оказан напън на Израел да облекчи блокадата, която наложи на Газа, когато ислямистката формация пристигна на власт в палестинската територия през 2007 година
Израел затвори единствения надзорен пункт с Газа, употребен за търговски цели. Той също по този начин спря доставките на гориво, което наложи прекъсването на единствената електрическа централа в анклава. Сега двата милиона поданици на Газа имат ток единствено по 4 часа на денонощие. Израел забрани и риболова в крайбрежните води на анклава в отговор на офанзивите със запалителни балони.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР