Палестинската власт е уведомила ръководителя на външните работи на ЕС

...
Палестинската власт е уведомила ръководителя на външните работи на ЕС
Коментари Харесай

Борел: Данните от Палестинската власт потвърдиха най-лошите ни опасения


Палестинската власт е уведомила ръководителя на външните работи на Европейски Съюз Жозеп Борел, че 40% от жилищата в Газа са разрушени, съобщи в. „ Гардиън “.

След четиридневното си пътешестване до Израел, Палестина, Катар, Бахрейн и Йордания Борел съобщи, че желае да показа чувството си за " безспорна неотложност " по отношение на " трагичната обстановка в Газа " и " слабата вяра " за напредване към мирни договаряния и трайни политически решения за Близкия изток.

Данните от Палестинската власт " потвърдиха най-лошите ни опасения ", сподели той, по отношение на Газа, откакто израелците оповестиха за усилване на военните интервенции в южната част на Ивицата.

В дълъг пост в блога си висшият посланик също по този начин разкри, че израелските военни са му споделили, че възнамеряват да основат " дребна безвредна зона около морето в южната част на Газа " за цивилното население, " с цел да организират наземни интервенции в южната част " на блокирания анклав, където живеят повече от 2 млн. души.

" Това не ме успокои за бъдещия ход на събитията, в случай че не успеем да реализираме бързо и трайно деескалиране на военните интервенции ", сподели Борел.

Той съобщи, че срещите му със фамилиите на заложниците са го предиздвикали да " разбере изцяло шока, който израелското общество изпита " след нападението на Хамас, и акцентира " безспорната неотложност да се продължи напред ".

Ръководителят на външната политика на Европейски Съюз съобщи, че е повдигнал въпроса за заложниците пред всички, с които се е срещал.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР