Палестинската тийнейджърка Ахед Тамими, която миналата година беше заснета да

...
Палестинската тийнейджърка Ахед Тамими, която миналата година беше заснета да
Коментари Харесай

Освободиха от затвора палестинката, ударила шамари на израелски войници

Палестинската тийнейджърка Ахед Тамими, която предходната година беше снимана да удря израелски бойци на Западния бряг, през днешния ден беше освободена от пандиза.

След като видеото стана изключително известно, Тамими беше задържана и прекара в пандиза 8 месеца. Първоначално против нея имаше 12 обвинявания, измежду тях за засегнатост и подстрекателство към принуждение. През март тази година тя се призна за отговорна по 4 от тях. Това направи допустимо освобождението ѝ.

За плаестинците Тамими се трансформира в знак на съопротивата против израелската окупация. Според израелците обаче тя е подбудител и желае да бъде известна като основава проблеми. Момичето беше посрещнато с бурни аплодисменти и овации.

Тамими се зарече, че Съпротивата продължава до момента в който окупацията не спре. Тя и майка ѝ сервираха цветя на гроба на някогашния палестински водач Ясер Арафат в Рамала. А по-късно фамилията ѝ се срещна с сегашния президент на Палестинската автономност - Махмуд Абас.
 Започва развой против палестинско момиче, което атакува израелски бойци Започва развой против палестинско момиче, което атакува израелски бойци
Израелски боен съд даде ход на дело против 17-годишна палестинка, която в края на предходната година удари пестник на израелски боец. Ако бъде приета...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР