Палестинската общност в София излезе на протест срещу решението на

...
Палестинската общност в София излезе на протест срещу решението на
Коментари Харесай

ПРОТЕСТ в София: Палестинската общност срещу решението на Тръмп за Ерусалим

Палестинската общественост в София излезе на митинг против решението на Доналд Тръмп да реалокира американското посолство в Ерусалим. Протестиращите се събраха против постройката на американското посолство. Решението на Тръмп от 6 декември да признае публично Ерусалим за столица на Израел провокира митинги и конфликти в целия мюсюлмански свят. Недоволството доближи и до Европа, заяви БТВ.

Решението беше наказано от останалите членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

"Статутът на Ерусалим би трябвало да се дефинира посредством договаряния сред израелци и палестинци, вследствие на които да се реализира съглашение за окончателния статут. Ерусалим би трябвало да бъде столица на двете страни, Израел и Палестина.

В отсъствието на съглашение не признаваме безстопанствен суверенитет над Ерусалим ", акцентираха дипломатите, като подсетиха, че съгласно три резолюции на Съвета за сигурност Източен Ерусалим е част от окупираните палестински територии.

Общото мнение на дипломатите е, че случилото се нанася тежък удар върху концепцията за спокойно общуване на Израел и самостоятелна Палестина.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР