Палестинската групировка Хамас носи отговорността за насилието, избухнало днес в

...
Палестинската групировка Хамас носи отговорността за насилието, избухнало днес в
Коментари Харесай

Белият дом: Отговорността за насилието и смъртта на толкова много хора в Газа е на Хамас

Палестинската формация Хамас носи отговорността за насилието, избухнало през днешния ден в линията Газа във връзка откриването на американското посолство в Ерусалим и довело до гибелта на десетки , съобщи Белият дом. 52 души починаха, а стотици са ранени при конфликти и митинги в Газа поради откриването на американско посолство в Ерусалим.

Говорителят на Белия дом Радж Шах съобщи, че американската администрация е в течение на известията за продължаващо през днешния ден принуждение в Газа. " Отговорността за трагичната гибел на тези хора е напълно на Хама с. Хамас съзнателно и цинично предизвика тази реакция ", съобщи той, представен от Ройтерс.
 Говорителят на Белия дом Радж Шах БГНЕС
Говорителят на Белия дом не пожела да призове израелската страна към въздържаност и з ащити правото на Израел да се пази.



Междувременно Кувейт изиска във вторник сутринта да се състои намерено изключително съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за ситуацията в Близкия изток, откакто десетки палестинци бяха убити от израелската войска по време на митинги в линията Газа, оповестиха информационните организации.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР