Палестинската групировка Хамас, която контролира ивицата Газа, не може да

...
Палестинската групировка Хамас, която контролира ивицата Газа, не може да
Коментари Харесай

“Хамас“: Необходимо е прекратяване на огъня, за да бъдат освободени заложниците

Палестинската формация " Хамас ", която управлява линията Газа, не може да освободи заложниците, хванати по време на нападението й против Израел, до момента в който не бъде подписано помирение, цитира съветският вестник " Комерсант " член на делегация на " Хамас ", която е на посещаване в Москва, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Ройтерс.

Вестникът цитира Абу Хамид, съгласно който " Хамас " се нуждае от време, с цел да открие всички, които са били отведени в Газа от Израел от разнообразни палестински фракции при нападението на " Хамас " на 7 октомври.

" Те заловиха десетки хора, множеството от които цивилни, и ни би трябвало време, с цел да ги намерим в линията Газа и по-късно да ги освободим ", сподели Хамид.

" Комерсант " го цитира да споделя, че е нужна спокойна конюнктура, с цел да се извърши тази задача. " Хамас " съобщи през вчерашния ден, че към 50 от заложниците са били убити при израелски въздушни удари.

Израел прикани Русия да експулсира гостуващата делегация на " Хамас " като назова поканата им в Москва " почтена за жалост ".

" Хамас " е терористична организация, по-лоша от " Ислямска страна ". Ръцете на висшите функционери на " Хамас " са изцапани с кръвта на над 1400 израелци, които бяха изклани, избити, екзекутирани и горени, те са виновни и за отвличането на над 220 израелци, в това число на бебета, деца, дами и възрастни ", уточни израелското външно министерство.

Русия има връзки с всички основни играчи в Близкия изток, в това число Израел, Иран, Сирия, Палестинската автономност и " Хамас ", показва Ройтерс.

Москва неведнъж е упреквала за актуалната рецесия неуспеха на американската дипломация и прикани за преустановяване на огъня сред Израел и " Хамас " и обновяване на договарянията, целящи постигането на спокойно съглашение.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР