Палестинската групировка Хамас, която контролира Газа, заяви, че не може

...
Палестинската групировка Хамас, която контролира Газа, заяви, че не може
Коментари Харесай

Хамас иска спиране на огъня преди освобождаване на заложниците

Палестинската формация " Хамас ", която управлява Газа, съобщи, че не може да освободи заложници, хванати по време на нейната офанзива против Израел, до момента в който не бъде реализирано съглашение за преустановяване на огъня, написа съветският вестник " Коммерсант ", цитирайки член на делегацията на Хамас, която е на посещаване в Москва.

Изданието цитира думите на Абу Хамид, че " Хамас " се нуждае от време, с цел да откри всички тези, които са били отведени от Израел в Ивицата Газа от разнообразни палестински фракции при офанзивата на " Хамас " на 7 октомври.

" Те хванаха десетки хора, множеството от които цивилни, и ни би трябвало време, с цел да ги открием в Ивицата Газа и по-късно да ги освободим ", сподели Хамид.

" Коммерсант " цитира думите му, че е нужна спокойна среда, с цел да се извърши тази задача. " Хамас " заяви в четвъртък, че към 50 от заложниците са били убити при израелските въздушни удари.

Израел прикани Русия да изгони гостуващата делегация на Хамас, като назова поканата им от Москва " почтена за жалост ".

Русия поддържа връзки с всички основни играчи в Близкия изток, в това число Израел, Иран, Сирия, Палестинската власт и " Хамас ".

Русия неведнъж е упреквала за актуалната рецесия неуспеха на дипломацията на Съединени американски щати и е призовавала за преустановяване на огъня сред Израел и " Хамас " и обновяване на договарянията, ориентирани към намиране на спокойно съглашение.

Броят на заложниците, държани в линията Газа, по последни данни е минимум 229, сподели представителят на израелските отбранителни сили Даниел Хагари.

На утринен брифинг той сподели, че военните " разполагат с информация за 229 заложници, арестувани в линията Газа, и фамилиите на отвлечените са осведомени ".

По-рано израелската войска заяви за 222 заложници, само че през вчерашния ден по-рано този брой набъбна до 224.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР