Палестинската групировка Хамас, която контролира Газа, не може да освободи

...
Палестинската групировка Хамас, която контролира Газа, не може да освободи
Коментари Харесай

Хамас: Няма да освободим заложниците, докато не се договори прекратяване на огъня

Палестинската формация Хамас, която управлява Газа, не може да освободи заложници, хванати по време на нейната офанзива против Израел, до момента в който не бъде реализирано съглашение за преустановяване на огъня. Това оповестява съветският вестник Комерсант, представен от член на делегация на Хамас, която е на посещаване в Москва.

Той цитира думите на Абу Хамид, че Хамас се нуждае от време, с цел да откри всички тези, които са били отведени от Израел в Газа от разнообразни палестински фракции при офанзива на Хамас на 7 октомври.

„ Те хванаха десетки хора, множеството от които цивилни, и имаме потребност от време, с цел да ги намерим в линията Газа и по-късно да ги освободим “, сподели Хамид.

Комерсант цитира думите му, че е нужна спокойна среда, с цел да се извърши тази задача. Хамас съобщи в четвъртък, че към 50 от заложниците са били убити при израелски въздушни удари.

Израел прикани Русия да изгони гостуващата делегация на Хамас, като назова поканата им за Москва „ почтена за жалост “.

Русия има връзки с всички основни играчи в Близкия изток, в това число Израел, Иран, Сирия, Палестинската власт и Хамас.

Русия неведнъж е упреквала за актуалната рецесия неуспеха на американската дипломация и е призовавала за преустановяване на огъня сред Израел и Хамас и обновяване на договарянията, ориентирани към намиране на спокойно съглашение.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР