Палестинската групировка Хамас е отхвърлила предложението на Израел за едноседмично

...
Палестинската групировка Хамас е отхвърлила предложението на Израел за едноседмично
Коментари Харесай

Хамас отказа нова сделка с Израел, отхвърли и едноседмично примирие

Палестинската формация Хамас е отхвърлила предлагането на Израел за едноседмично преустановяване на огъня в подмяна на освобождението на заложници.

Това разкри The Wall Street Journal, представен от News.bg. Водещият настоятелен вестник се базира на египетски източници.

Според изданието водачът на Хамас Исмаил Хания по време на посещаване в Египет и среща с представители на разузнаването " сякаш е декларирал, че е там, с цел да упорства за цялостно преустановяване на огъня и увеличение на филантропичната помощ " като изискване за започване на каквито и да било договаряния.

Той също по този начин е изискал освобождението на всички палестински пандизчии в подмяна на 100 заложници.

Палестински чиновник съобщи: " Позицията на Хамас остава непроменена: те нямат предпочитание за филантропична пауза, Хамас желае цялостен завършек на израелската война в Газа. "

Ден по-рано вестник " Джерусалем пост ", базирайки се на осведомени източници, писа, че Израел е уведомил Катар, че е подготвен за най-малко едноседмично преустановяване на военните дейности. В подмяна Израел желае освобождението на 40 заложници, които Хамас към момента държи в анклава.

По-рано израелски медии оповестиха, че военният кабинет на Израел разисква нова договорка с Хамас за освобождение на заложниците.

Според " Джерусалем пост " същият въпрос е бил разискван на диалозите в Норвегия сред Дейвид Барни, началник на израелската разследваща работа " Мосад ", и министър-председателя на Катар шейх Мохамед бин Абдулрахман Ал Тани.

В същото време Хамас излезе с изказване, в което се споделя, че групировката няма да се съгласи на нова договорка за освобождение на заложниците, " до момента в който експанзията против палестинския народ не бъде прекъсната един път вечно ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР