Палестинец беше убит, след като се е опитал да намушка

...
Палестинец беше убит, след като се е опитал да намушка
Коментари Харесай

Палестинец застрелян след опит да наръга с нож израелец

Палестинец беше погубен, откакто се е опитал да намушка с нож израелец в аванпост на заселници на Западния бряг, заяви палестинското министерство на опазването на здравето, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Палестинското министерство на опазването на здравето разпознава мъжа като 42-годишния Тарик Маали, като сподели единствено, че е бил прострелян северозападно от палестинския град Рамала в окупирания Западен бряг.

Израелските военни обявиха, че мъжът е дошъл в аванпоста и се е опитал да намушка с нож израелски граждански. Израелските медии оповестиха, че той е бил въоръжен с нож и че заселникът го е прострелял.

Палестинците и правозащитните групи упрекват Израел, че употребява несъразмерна мощ против палестинците, които през последните години направиха голям брой стрелби, набези с нож и боричкане на коли. Военните настояват, че бойците, а в някои случаи и цивилните, са изправени пред комплицирани, животозастрашаващи обстановки.

Смъртта в събота е последната от месеците на принуждение сред израелци и палестинци.

Рязко набъбна напрежението на Западния бряг, показва АП, където израелските военни организират съвсем ежеседмични арести от предходната пролет, откакто вълна от палестински набези против израелци умъртви 19 души.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР