Палестина ще стане най-новият член на Организацията за забрана на

...
Палестина ще стане най-новият член на Организацията за забрана на
Коментари Харесай

Палестина ще се присъедини към Организацията за забрана на химическите оръжия

Палестина ще стане най-новият член на Организацията за възбрана на химическите оръжия(ОЗХО) на 16 юни, заяви през днешния ден пресслужбата на организацията, представена от ТАСС.

" На 17 май Палестина връчи ратификационните документи за присъединението си към Конвенцията за възбрана на химическите оръжия на депозитаря на конвенцията (генералния секретар на ООН). Конвенцията ще влезе в действие за Палестина на 16 юни ", заяви ОЗХО.

Базираната в Хага организация дава отговор за използването на конвенцията, влезнала в действие на 29 април 1997 година Това е първият настоящ многостранен контракт за възбрана на цялостен тип оръжия, отбелязва ТАСС.

ОЗХО има 192 страни членки, които обгръщат към 98 % от международното население. Сред тях са Съединени американски щати и Русия, съобщи Българска телеграфна агенция.

Сред дребното нечленуващи в ОЗХО страни са Израел, Египет, Южен Судан и Северна Корея.

През 2012 година Палестина си извоюва приемането на статут на държава-наблюдател в системата на Организация на обединените нации. Това й разреши да се причисли към редица интернационалните контракти, измежду които Римският статут за Международния углавен съд, а в този момент и Конвенцията за възбрана на химическите оръжия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР