Палестина прекратява изпълнението на споразуменията с Израел. Това обяви президентът

...
Палестина прекратява изпълнението на споразуменията с Израел. Това обяви президентът
Коментари Харесай

Палестинският президент прекратява всички споразумения с Израел

Палестина приключва осъществяването на споразуменията с Израел. Това разгласи президентът Махмуд Абас на изключителна среща с палестински представители, написа Би Би Си.

Напрежението сред двете страни ескалира преди дни, когато Израел унищожи палестински здания. Като причина бе изтъкнато, че те са били нелегално издигнати в покрайнините на Йерусалим. Тогава 17 души останаха без домове.
Продължават ракетните удари сред Израел и " Хамас ", има жертви Поразени са 120 военни обекти на радикалното придвижване "Хамас " и "Ислямски джихад " на територията на линията Газа
Израел към момента не е дал отговор на изявлението на Абас.

Споразуменията сред Палестина и Израел са подписвани през последните 25 година и покриват основни тематики, в това число съдействие за сигурност.
Нови офанзиви и замяна на въздушни удари на линията Газа Напрежението стартира да се повишава през вчерашния ден, когато израелската войска умъртви четирима палестинци
Все още не е ясно какво тъкмо значи прекратяването на споразуменията. Има възможност това да включва разпознаването на Израел като страна от страна на палестинците.

В предишното Абас още веднъж заплаши да постави завършек на двустранните връзки с Израел, само че до това по този начин и не се стигна.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР