Палеонтолози в Китай са открили почти цялостни останки от непознат

...
Палеонтолози в Китай са открили почти цялостни останки от непознат
Коментари Харесай

Откриха неизвестен досега гущер… в стомаха на динозавър

Палеонтолози в Китай са разкрили съвсем цялостни остатъци от чужд на науката гущер в стомаха на летящ динозавър, написа в. " Дейли остарял ", базирайки се на обява в сп. " Кърънт байолъджи ".

Unknown species of lizard found inside a gliding dinosaur's stomach
— New Scientist (@newscientist)  
Неизвестното до момента влечуго, обитавало Земята преди 125 милиона години, е наречено Indrasaurus wangi - в чест на Ван Юан, шефа на китайския Музей по палеозоология. Наименованието на гущера е отпратка и към античната легенда, съгласно която господ Индра е обхванат от змей в епична борба.
 
Почти изцяло непокътнатите остатъци свидетелстват, че гущерът е бил обхванат цялостен от малък летящ динозавър от типа Microraptor zhaoianus. Находката е следващото доказателство, че микрорапторите са били хищници-опортюнисти. Палеонтолози и преди са намирали гущери, както и бозайници, птици и риби в стомасите на летящи динозаври. Микрорапторите са били с огромни очи, което навежда на мисълта, че са ловували през нощта.

 
Brand new species of lizard discovered inside a dinosaur’s stomach
— FirstPressNG (@firstpressNg)
Намереното в стомаха на Microraptor zhaoianus влечуго има зъби, каквито не се срещат при други типове. Това кара учените да считат, че античното творение се е " придържало " към неповторима диета.
 
Останките от летящия динозавър и гущера са открити " заровени " под вулканична пепел в провинция Ляонин в североизточната част на Китай.

И още:

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР